Angel Guerra Cabrere , “Haiti , Akıllık gücün İlk İşgali “ isimli çalışmasında:  Haiti aklı gücün ilk işgali. ABD’nin yaklaşık 10 bin askeri Haiti’de, havaalanı ve hava trafiği  ABD kuvvetlerinin kontrolünde ve BM gücü ikinci plana atılmış durumda.  Bu askeri konuşlanma belli ki  geçici değil. ABD dışişleri bakanlığı sözcüsünün  “orada uzun süre kalacağız”  yönündeki açıklamaları ve  Güney Komutanlığı’ndan  General  Frazer’in  yardım görevine atanması  bunu gösteriyor. Kanadalı akademisyen  Michell Chossudovsky’nin, Global Research’teki  “Haiti’ye acil yardımın militarizasyonu. Bu insani bir yardım mı Yoksa bir işgal mi “ başlıklı   yazısında söylediği gibi,  ABD’nin Haiti’deki yenilenmiş bu askeri gücünü aynı  zamanda Karayip havzasındaki  büyük ölçüde  Küba ve Venezuela’ya yönelik Jeostratejik  gayeleri  doğrultusunda  kullanacağını ifade ediyor.

                Haiti  ya da eski adıyla Saint Dominique, Fransa’nın en zengin sömürgelerinden. Soylu Fransız aileleri  kölelerin meydana getirdiği zenginlikle servetlerinin üstüne servetler koydular.1791’de köleler Louverture ve Dessalines’in liderliğinde  büyük bir isyan başlatıyorlar. Kölelerin ordusu Napolyon’un  ordusu dahil  üç büyük batılı orduyu yeniyor ve 1804’te Haiti bağımsızlığına kavuşuyor. Bu ayaklanma tarihin kaydettiği tek başarılı köle ayaklanması. Batılı devletler Haiti’ye büyük bir borç çıkarıyorlar. Buna Amerika’nın ticaret ambargosu da eklenince  ekonomi yerle bir oluyor.1915’te ABD borçlarını ödeyemeyen Haiti’ye asker çıkarıyor ve  orada 20 yıl kalıyor.

                Venezuela devlet başkanı Chavez, “ Deprem Amerika’nın deprem makinesini  kullanmasıyla gerçekleşti. ABD bu makineyi Karayip’lerde deniyor. Bu sadece bir tatbikat Ancak asıl sebep başka. Bu silah İran’a karşı kullanılacak “ şeklinde konuşmuştu.

                Olası İstanbul depreminde  ülkemizi işgal girişimi üzerinde tartışılan bir konu. Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi’nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen TRIDENT JAVELIN adlı NATO Tatbikatında ‘Karşıt Kuvvet’ ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ve Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ‘ın fotoğrafları yerleştirilmişti. Tatbikat esnasında Türk subaylarının olayı tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son verildi. Norveç’teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı tatbikatta yaşanan skandallarla ilgili özür mektubu yayınladı yayınlamasına  ancak bu hadise hiç de masum bir hadise değil. Sıradan bir hata gibi de gözükmüyor.

                Tarihin tozlu sayfalarında biraz daha geriye gidelim. Millennium Challenge 2002 yılında ABD tarafından yapılan büyük bir savaş oyunu tatbikatıydı.
Millenium Challenge 2002 sosyal medyada yayınla haberlere göre ABD Ordusunun “Bin Yılın Meydan Okuması” ismi altında 24 Temmuz 2002’de Lozan’ın yıldönümüne gelen bir tarihte Nevada Çölü’nde icra ettiği 22 gün süren bir tatbikattı.

               Amerika'nın 2002 yılında yaptığı, ve senaryosu enteresan derecede tanıdık gelecek bir sanal tatbikat.Bütün güçler bilgisayar üzerinde real time strategy oyunu gibi konuşlandırılarak yapılmıştır.

                 Tatbikatın senaryosuna bakalım: Akdeniz'de bir ada sorunu yaşayan ve birçok azınlık barındıran bir ülke var.Bu ülke stratejik açıdan iki kıtayı birbirinden ayıran bir su yolunun  üzerinde ve iki kıtada birden toprağı var...

                 Uluslararası güçler bu ada için bir çözüm öneriyor,siyasiler kabul ediyor , halk kabul ediyor ama, genel kurmay başkanlığı "olmaz öyle mavra" diyor... siyasiler bastırınca da ordu yönetime el koyuyor.Bunun üzerine, faşist generallere bir ders vermek isteyen usa olaya dalıyor.

                 Hedef ülke, bazı denizyollarını kontrol etmektedir.Bir ada ülkesiyle şiddetli sorunları vardır.Bu ülkede çok büyük bir deprem olur.