Sivil hükümet depremle mücadele edemez ve kaos durumunda ordu duruma el koyar. Uluslararası yardım çağrısı yapılır. Abd yardımlarının kendi askerleri tarafından yapılmasını şart koyar.Böylece ülkeye girmekte olan Abd askerlerinin miktar ve faaliyetlerinden kuşkulanan hedef ülke ordusuyla  Abd ordusu arasında savaş çıkar ve ülke 96 saat içinde işgal edilir.

         Sevgili dostlar  sizce bu ülke kim? Hala tanıdık gelmedi diyorsanız  biraz daha bilgi verelim. 

           ABD ordusu, 2002 yılında Nevada çöllerinde tarihinin en büyük askeri tatbikatını yapmış, adına “Binyılın Meydan Okuması 2002” (Millenium Chalenge 2002) koymuş ve diğer NATO üyelerini davet etmesine rağmen Türkiye'yi çağırmamıştı. Tatbikatta; yıkıcı bir deprem sonrası yaşanan gelişmelerin ardından, hedef ülkenin işgali planlanıyordu. Vatan Partisi (İşçi Partisi) de söz konusu hedef ülkenin Türkiye olduğunu o dönem kanıtlarıyla ortaya çıkarmıştı.

İşte tatbikatın ardından Vatan Partisi tarafından Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, Dışişleri Bakanı'na ve Genelkurmay Başkanlığına gönderilen bulgular şöyleydi:

KANITLAR

1. En ilginci tatbikatın adı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, 3 Eylül 1999 günü, Türk ordusunun “İrticaya karşı bin yıllık mücadele kararlılığını” açıkladı. Tatbikat kararı, Orgeneral Kıvrıkoğlu’nun bu açıklamasından kısa süre sonra alınıyor. Tatbikat 24 Temmuz 2002’de, fakat tatbikat kararı 2 yıl önce. 2002’deki tatbikata 2 yıl önce karar verilmiş. İsmi, Kıvrıkoğlu’na cevap: Binyılın Meydan Okuması!

2. Tatbikat, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasının 79. yıldönümüne rastlayan 24 Temmuz 2002 günü başlatıldı.

3. Associated Press Ajansı’nın belirttiğine göre, California eyaletinde yapılan tatbikat, 15 Ağustos 2002 tarihine kadar 22 gün sürdü. Yani Sakarya Savaşı süresi kadardı.

4. Tatbikatın senaryosu Irak’a veya İran’a değil, Türkiye’ye işaret ediyor: Hedef ülkede büyük kayıplara yol açan şiddetli bir deprem oluyor. Aynı günlerde Uluslararası Mahkeme, o ülkenin sınırlarını ilgilendiren olumsuz bir karar alıyor. Bunun üzerine ülke ordusu, yönetime el koyuyor ve Uluslararası Mahkeme’nin kararına tepki olarak, dünyanın çok stratejik deniz yolunu abluka altına alıyor. Bu durumda Birleşmiş Milletler, ABD’nin girişimiyle o ülkeye yaptırım uygulanması kararı alıyor. Arkasından ABD ordusu, elinde kitle imha silahları bulundurduğu varsayılan hedef ülkeye karşı sinir merkezlerini tahrip eden bir hava saldırısına geçiyor ve önemli şehirlerini 96 saat içinde işgal ediyor.

5. Bölgemizde seferberlik süresi 96 saat olan yalnız Türkiye var.

6. Türkiye deprem kuşağında ve daha önemlisi etnik, mezhepsel ve toplumsal deprem kuşağında.

7. Kıbrıs ve Ege anlaşmazlıklarının en sonunda La Haye Adalet Divanı’nda çözülmesi, Türkiye tarafından da kabul edildi ve AB Aday Üyelik Protokolü’ne geçti. Güneydoğu sınırlarının ve sözde “Ermeni Soykırımı” konusunun da her an uluslararası mahkemeye götürülmesi planlanıyor.

8. Türk ordusunun ülke güvenliğinin tehdit altına girdiği bir durumda yönetime müdahale edeceği genel kabul görüyor.

9. Güney Kıbrıs’ın bütün Kıbrıs’ı temsilen AB’ye alınması durumunda Türk Deniz Kuvvetlerinin Kıbrıs’ı abluka altına alacağını Kıbrıs’ta yayımlanan Volkan gazetesi yazdı.

10. Kıbrıs ve Ege yanında İstanbul ve Çanakkale Boğazları dünyanın en stratejik deniz yolları arasında.

11. Tatbikatın hazırlıklarının başlatıldığı iki yıl önce, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta Kürt devletinin kurulmasına karşı kararlı bir direniş göstereceği belli olmuştu.