Hikâyenin 28. Bölümünde: Bu bölümde ağa kendisi ile hesaplaşmaktadır. Geçmiş hep aklında kalmış. Kendisinin başaramadığını çoban başaracak mı?

 

Hikâyenin 29. Bölümünde: Ağa ‘O’ günlerin hasreti ile yaşamış. Yaşadıkları yıllar geçmiş aklından hiç çıkmamış. Güzel gören güzel düşünür demiş. Güzel taraflarını hatıralarında zihnine hapsetmiş. Hatıralarında güzel yanına bakmış. Çobana da başından geçenleri bilip bilmediğini sormuş.

 

Hikâyenin 30. Bölümünde: Çoban anasından öğrenmişti, Kızılırmak ta yaşananları. Ağanın bu bilgiden haberi yoktu. Ağa çobana karşı yaptığı hinliği anlatıyor. Çoban bu hikâyeyi az çok bildiği için, ağanın ona hazırladığı tuzağın farkında.

 

Hikâyenin 31. Bölümünde: Ağa anlattıkça çoban için için diyor. Bu benim anamın anlattıklarının aynısı. Çobanın aklı fikri koyunları tuzlamış, susayan susuzluktan içi yanan koyunları su içirmeden ırmaktan nasıl karşıya geçirecek.

 

Hikâyenin 32. Bölümünde: Çoban geçmişteki aşk kahramanlarının anası ve ağa olduğunu öğrenir. Anasının ona verdiği öğütler aklına gelir. Ağanın gerçek niyetini bildiği için çoban ağaya karşı daha dikkatli davranıyor, sonucu bekliyor.

 

Hikâyenin 33. Bölümünde: Çoban geçmişteki yaşanmış olayları ağaya soruyor. Ağa üstü kapalı koyunlar Kızılırmak biliyor. Şahidim Kızılırmak sende göreceksin diyor.

 

Hikâyenin 34. Bölümünde: Ağa tuz, koyun, Kızılırmak ve çobanın halini çevre köylere göstermek için haber salar, ahaliyi oraya toplar. Çobana koyunları Kızılırmak’a sürmesini söyler.

 

Hikâyenin 35. Bölümünde: Çoban kavalını üflemiş, koyunlar Kızılırmak’a koşar adım uçarcasına gitmeye başlamış. Çoban daha önce koyunları kavalla eğittiği için, kendinden emin çalmış kavalını. Ahali seyre dalmış. Geçmişte aynı hadise yaşandığı için. Bir daha mı? Tekrar edecek merak içinde birbirlerine geçmişteki Kızılırmak ve koyunların birbirine kavuşmasını anlatmaya başlamışlar. Tuzdan içi yanan koyunlar ırmaktan su içecekler mi?

 

Hikâyenin 36. Bölümünde: Koyunlar çobanın kavalı ile mest olup ırmaktan su içmeden geçmişler. Irmağın diğer kıyısında çoban tarafından yapılan çeşmeye koşar adım gitmişler ve susuzluklarını gidermişler.

 

37

Ağanın koyunları Kızılırmak'ı geçti

O gün yaşananlar kavaldan geçti

Bu sevdadan bir ömür mü? geçti.

Ağa dediğin oldu. Koyunların geçti.

38

Ağa kızı sevdasını kalbine gömdü

Zaman o kadar çabuk geçti, dündü

Anası aklına geldi, mezara döndü

Anasız büyümüş, bekleyen düğündü

39

Aklında hep O Kızılırmak aşkı vardı

Babası seni başkasına verdim derdi

Anasından bildiği vardı, varmam derdi

Aşkın sırrı, çobanın azmi, ağayı yendi

40

O hariç herkes Kızılırmak ta toplandı

Ağa kızı huzura çıktı, çok udlandı

Derdimin çaresi Sen dedi, umutlandı

Açtı ellerini, etti duasını, kanatlandı

41

Huzurda, çoban bilir ağa kızını halini

Kavalından seslenir, al yanına yârini

Çalar, içerdedir bu aşkın büyük haini

Çoban dertli çalar, kimse bilmez halini

42

Ağa der çobana, Kızılırmak geçit verdi

Sevinelim çoban, nedir senin hali dedi.

Ağaya sızı çöktü, içinde dağ gibi derdi

Aklıma gelen olmamıştır. İnşallah dedi.

43

Koyunlar Kızılırmak karşıda meleşir

Ağa etrafına bakar ayakları dolaşır

Çoban ağayla kavalından anlaşır

Ahali bu işte bir iş var der, danışır

44

Konak yolları tutulur mu? Tutulur

Bir aşk uğruna yutulur mu? Yutulur

Hakk'a bu söz tutulur mu? Tutulur

Ağa hinliği unutur, o sözler tutulur

45

Ağa sözünde durur, evladını arar

Evladı babasının son haline yanar

Babam beni başkasına verdi, sanır

Çobanın aşkını, babasının aşkı sanır

 

 

Koyunlar Kızılırmak’tan suyu içmeden geçtiler. Ağa bu olaydan sonra nasıl bir tavır alacak kızını çobana, unutmadığı aşkına kurban mı? Edecek.

 

Devam edecek.