Kamil dedeye ait olan evi de Davut bakımını yaptırarak onun anısına misafir evi olarak düzenlenmiş çiftliğe gelin yabancılar orada ağırlanacak. Kapının üzerine de Kamil dede misafir evi adı verilmiş.  Bu levha kapı üzerine eklenmiş.  Bahçesi güzelleştirilmiş, hiç bir masraftan kaçınılmamış. Havluda oturulacak dinlenilecek, kitap okumak için bir oda, Kamil Dede’nin köpek ve kedisi de orada kalıyor bakımları, çiftlik tarafından yapılıyor. Onları sevmek için çiftliktekiler yanlarına varıyor hem onlarla zaman geçirip, hem de oralarda oturup sohbet ediyor, kitap okuyor bayağı oraya bir hava veriliyordu.

       Artık çiftlikte ekin hasadı kalkmış,  inek ve koyun sürüleri bayağı  var hayvan bakımları ve büyük küçük baş hayvanlarla bedi işleri yapılıyor.  Çiftlikte bir şut entegre tesisi olduğundan çeşitli  peynir ve yağ üretimi yapılıp  pazarlaması yapılıyordu..

     Okul zamanı artık gelmiş.  Okul kayıtları başlamıştı.  Davut bir gün annesine bir şehre gidip Ahmet ve Ali nine kayıtlarının yapılması bunlar içi bu sene bir ev tutularak Gülfidan Hanım yanlarında kalacak onların okula alışmaları için ilgilenecek denetim ve bakımları ile ilgilenmek gerekiyordu.

- Anne pazartesi şehre inip bunların kayıtları ile ilgili işlemleri ve bir ev bakalım. Gerekli hazırlıkları yapalım

- Tamam oğlum Zeynep de gelsin hem bir eve bakar ihtiyaçlarımızı o benden daha iyi bilir beraber alır düşer geliriz. Okullar açıldığında her şeyimiz hazır olur dedi.

     Gül Ali İmam -Hatip okuluna, Ahmet de ticaret lisesine kaydedilecektir. Ahmet hesap işlerini seviyor ve matematiği iyi derecede idi.

     Ali ve Ahmet artık orta okullu olmuşlar kendilerine göre biraz daha delikanlı olmuşlar artık birer işin ucundan tutar duruma gelmişlerdi.

Kasım Dede ile ilgili olan işlemler ise en yakın akrabalarını da yanına alarak Davut gerekli olan işlemleri yapmışlar. Köyde olan bir evininin yerine bir cami yapılacak, zaten mezra olduğu için camisi bulunmamakta idi. Cuma namazı için yakın köye gidiliyordu. Caminin ilk başlangıç temelini  Gülfidan hanımın isteği ile babasının hayrı için Davut başlatacak.  Gerekli destek yine temin edilecek. Birkaç dönüm tarlası da kimsesiz çocuklar adına teslim edilmişti.

     Davut yardım işlerine koşmaktan zevk alıyor köyüne gerekli olan yardımı yapmaktan geri kalmazdı.  Zaten köyün sağlık ocağı, misafir hanesini de babası Ahmet ağa yaptırmış. Eksiklerini de onlar tamamlamış. Köyde sevilen bir aile olmuşlar. Çiftlikte çalışan işçiler de genelde kendi köylüleri idi.

     İş bölümü gayet güzel ve planlı bir şekilde gider. Genel tarım ürünleri, buğday, mısır, Kuru bakliyat işleri ve bir de büyük baş, küçükbaş hayvancılığı yapılır.  Aynı zamanda birde peynir ,yağ üretimi fabrikası vardı.

 Çocuk esirgeme kurumuna bağış yapmışlar. Zaten Kasım Dede Davud’a yetki belgesi vermişti. Bu bakımdan hiç bir zorluk çıkmadı. Yinede o yakın akrabalarının olurlarını da almış onlarda razı olmuşlardır.

  Kasım Dede ile ilgili işler bitmiş. Hayır ve hasenat işleri verilmiş gelip gidenler azalmış.

     Davut annesinin yanına varıp hal hatır sorup gönül aldıktan sonra. Artık okul kayıtlarının başladığını,  Ali ile Ahmet’in köye giderek ilkokul diplomalarını  alıp gelmesini yarında şehire giderek kayıt ve ev islerine bakacaklarını söyledi . (Devam Edecek)