Sosyal medya paylaşımı sonrası Kırşehir'de Keykef'e yoğun ilgi! Sosyal medya paylaşımı sonrası Kırşehir'de Keykef'e yoğun ilgi!

Kırşehir’de yaşayan vatandaşlar, Oruç tutarken gün içinde açlık hissi yaşıyor ve zorlanıyorsanız, sahurda doğru besinleri tüketerek daha uzun süre tok kalabilirsiniz. Diyetisyen Hakan Han Ural, sahurda dengeli bir beslenme programı uygulayanların gün içinde daha enerjik olduğunu ve açlık hissini minimum seviyeye indirdiğini belirtti. İşte sahurda tok kalmanın yolları…
SAHURDA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİN
Hakan Han Ural,"Protein açısından zengin olan süt ve süt ürünleri, sahurda tüketildiğinde gün boyunca tokluk hissi sağlıyor. Yoğurt, peynir ve süt gibi besinler, mideyi uzun süre tok tutarak sindirimi kolaylaştırıldığını belirtti.
SU TÜKETİMİNİ ÖĞÜNLERE YAYIN
Ural açıklamasında,"Gün boyunca susuzluk yaşamamak için sahurda yeterli miktarda su içmek büyük önem taşıyor. Ancak bir anda fazla su içmek yerine, sahur süresince su tüketimini dengeli bir şekilde yaymak vücudun su dengesini koruyor.
Bağırsak sağlığını destekleyen probiyotikler, sindirim sistemini düzenleyerek uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Kefir, ev yapımı yoğurt ve turşu gibi probiyotik açısından zengin besinler sahurda tüketildiğinde mideyi rahatlatıyor.
Oruç açarken mideyi zorlamamak ve daha uzun süre tok kalmak için iftarı iki aşamaya bölmek önemli. Öncelikle hurma, su ve çorba gibi hafif besinlerle mideyi hazırladıktan sonra ana öğüne geçmek sindirimi kolaylaştırıyor"dedi.
YAĞLI VE AĞIR YİYECEKLERDEN KAÇININ
Ural,"Yağlı ve ağır yiyecekler sindirimi zorlaştırarak gün boyunca mide rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Sahurda kızartma ve işlenmiş gıdalardan uzak durarak, hafif ve besleyici gıdalar tercih etmek oruç sürecini daha rahat geçirmenizi sağlıyor. Kırşehir’de oruç tutan vatandaşlar, bu beslenme önerilerini uygulayarak sahurda daha dengeli beslenebilir ve gün boyunca açlık hissini en aza indirebilir"ifadesini kullandı.

Muhabir: SEDANUR ASAN