Kırşehir'de Ramazan ayı boyunca başlatılan gıda denetimleri, bayram öncesinde daha da yoğunlaşarak halkın güvenli ve sağlıklı gıdalara ulaşmasını sağlıyor. Gıda ve Yem Şube Müdürü ile birlikte görevli ekipler, marketlerden fırınlara kadar birçok alanda denetimlerini sürdürüyor.

Kırşehir’de Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Zirvede 1

MARKETLERDE YAPILAN DENETİMLER

Ramazan ayında, Kırşehir genelinde marketlerde gıda güvenliği ön planda tutuluyor. Gıda ve Yem Şube Müdürü ile Gıda Kontrol Görevlileri, raflardaki ürünlerin son kullanma tarihlerini ve saklama koşullarını kontrol ederek, vatandaşların sağlığını tehdit eden ürünlerin satışa sunulmasının önüne geçiyor.

Karahocagil, personelle bayramlaştı Karahocagil, personelle bayramlaştı

Kırşehir’de Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Zirvede 3

FIRINLAR VE PASTANELERDE YÜKSEK DENETİM

Bayram öncesi tatlıların ve ekmeklerin güvenliğini sağlamak amacıyla, fırınlar ve pastaneler üzerinde de sıkı denetimler yapılıyor. Kırşehir'in çeşitli bölgelerinde, hijyen kuralları ve ürünlerin üretim süreçleri titizlikle kontrol ediliyor.

KASAPLAR VE SÜT ÜRÜNLERİNE ÖZEL DENETİM

Kasaplar ve süt ürünleri satışı yapan işletmeler de denetim kapsamında yer alıyor. Kırşehir’deki kasaplar, etlerin tazeliği ve hijyen koşulları açısından sıkı bir incelemeye tabi tutuluyor. Aynı şekilde süt ürünleri de, üretim ve depolama koşullarına göre titizlikle denetleniyor.

Kırşehir’de Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Zirvede 4

ŞEKERLEME VE TATLILARIN ÜRETİMİNE DİKKAT!

Ramazan ve bayram dönemiyle birlikte şekerleme ve tatlı üretim yerlerinde de denetimler artmış durumda. Tatlıların sağlıklı bir şekilde üretildiğinden emin olmak için, üretim hijyeni ve kullanılan malzemelerin kalitesi kontrol ediliyor.

Yetkililer,"Gıda güvenliği, halk sağlığını doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Denetimlerimiz, bayramda halkımızın sağlıklı ve güvenli gıdalara ulaşabilmesi için aralıksız devam edecektir"dedi.

Muhabir: ZELİHA KARAYEL