Ramazan Bayramı alışverişleri Kırşehir'de farklı bir boyut kazandı. Kırşehirli vatandaşlar, bayram hazırlıklarını tatlı yerine daha çok börek, hamur işi ve tatlılı tariflerle yapmayı tercih etti. Şeker, çikolata gibi geleneksel bayram alışverişi kalemlerinin gerisinde kalan un ve yumurta, Kırşehir marketlerin ve pazarlarının en çok satılan ürünleri arasında yer aldı. İşte Kırşehir'deki bayram alışverişinin şaşırtıcı sonuçları.
GELENEKSEL BAYRAM TATLARI YERİNİ HAMUR İŞLERİNE BIRAKTI
Kırşehir'de, Ramazan Bayramı'na özel alışveriş yapan vatandaşlar, geleneksel şeker ve tatlı alımlarının yanı sıra, özellikle un ve yumurta alımına yoğunlaştı. Marketler ve pazarlar, un, yumurta ve yağ gibi malzemelerin satışında yoğunluk yaşarken, tatlı yapımına yönelik malzemeler de sıklıkla tercih edildi. Bu yıl, tatlılar kadar hamur işleri de Kırşehir’de bayram sofralarının baş köşesine yerleşti.
KIRŞEHİR PAZARINDA UN VE YUMURTA HIZLA SATILDI
Kırşehir’deki market ve pazar tezgahlarında, yumurta ve un satışlarında gözle görülür bir artış yaşandı. Özellikle bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, Kırşehirli vatandaşlar, tatlılar yerine evde hazırlayacakları börek, poğaça ve diğer hamur işlerine yönelik malzemeleri almak için tezgâhları doldurdu. Pazarda un ve yumurta alışverişi yapanların sayısının artması, bayramda tatlı yapmaktan ziyade börek, çörek gibi hamur işlerinin öne çıktığını gösterdi.
KIRŞEHİR’DE BAYRAM SOFRALARI TATLI DEĞİL HAMUR İŞİ İLE DOLACAK
Kırşehirli ev sahipleri, bayramda tatlı yerine misafirlerine daha çok börek ve hamur işleri sunmayı tercih etti. Şekerli tatlılardan daha çok, ev yapımı börek ve hamur işleri Kırşehir sofralarının baştacı oldu. Hem misafirlere ikram edilen hem de bayram boyunca tüketilen bu hamur işlerinin, Kırşehir’in bayram kültüründeki yerini pekiştirdiği ifade ediliyor.
YUMURTA VE UN İLE BAYRAM HAZIRLIĞI TAMAMLANDI
Kırşehir’de bayram hazırlığı, un ve yumurtanın bolca alındığı alışverişlerle hız kazanırken, bu yıl şeker ve tatlı malzemelerinin raflarda daha az yer aldığı dikkat çekti.Vatandaşlar, bayramda sevdiklerine hamur işleri hazırlayarak, geleneksel ikramların modernleştiği bir dönemi başlatmış oldu. Bayramın ilk günü sofralarda yer alan bu hamur işlerinin Kırşehir’deki aileler arasında bir gelenek haline geldiği ifade ediliyor.