Kırşehir Beyazay Dernek Başkanı Adnan Göçmen, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göçmen, otizmli bireylerin erken teşhis ve doğru tedaviyle desteklenmesi gerektiğini belirterek, toplumsal farkındalığın önemine dikkat çekti.
OTİZMİN ERKEN TEŞHİSİ VE EĞİTİMİN ÖNEMİ
Dünya genelinde her yıl 2 Nisan’da kutlanan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, otizm spektrum bozukluğu konusunda bilinç oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kırşehir Beyazay Dernek Başkanı Adnan Göçmen de bu özel gün dolayısıyla bir açıklama yaparak otizmin erken teşhis edilmesi ve eğitiminin önemine vurgu yaptı. Otizmin doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan nöro-gelişimsel bir farklılık olduğuna dikkat çeken Göçmen, “Erken teşhis ve doğru tedavinin yanı sıra, eğitim süreçlerinin de büyük önemi var. Otizmli bireylerin sosyal hayata uyum sağlayabilmesi için destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
TOPLUMSAL DESTEK ÖN PLANDA
Otizm farkındalığını artırmaya yönelik çalışmaların sadece sağlık alanında değil, sosyal yaşamda da sürdürülmesi gerektiğini belirten Göçmen, toplumun tüm bireylerinin bu konuda bilinçlenmesinin önemine değindi. Göçmen, “Otizmli bireylerimizin ve ailelerinin günlük hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için toplumsal destek şart. Farkında olmak, bilinçlenmek ve destek vermek, bireyler arasında dayanışmayı güçlendiren önemli unsurlar” dedi.
“HER BİREY TOPLUMA DEĞER KATAR”
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün, otizmli bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına önemli bir gün olduğunu belirten Göçmen, “Hepimizin farklılıklarıyla değerli olduğu bilinciyle otizmli bireylerimize sevgiyle yaklaşmalıyız. Onların toplumda aktif bir şekilde yer alabilmeleri için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.