Kış mevsimini işaret eden uzmanlar, grip ve soğuk algınlığına karşı beslenmenin önemine vurgu yapıyor.

Kırşehir’de bağış bilincini artırma çalışmaları sürüyor Kırşehir’de bağış bilincini artırma çalışmaları sürüyor

Grip ve soğuk algınlığı belirtileri havaların soğuması ile birlikte kendini gösteriyor. Öte yandan bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar C vitamini tüketmenin, A ve E vitaminleri ile demir, çinko, omega 3 yağ asitleri içeren gıdaları yemenin önemli olduğunu vurguluyorlar.

Uzun süre enerji ve tokluk hissi vermesi nedeniyle sağlıklı beslenenlerin vazgeçilmezi olan dutun hastalıklara karşı dirençli olmak adına da tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Karaciğer, böbrek ve kalp hastalıkları için mucizeler yaratan dut kurusunun tüketimi giderek artıyor.

Direnci artıran bu besin grip ve nezleye karşı da koruyor.

Faydaları saymakla bitmiyor

Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.

Dut kurusunun içinde B1, B2, C ve K vitaminleri ile kalsiyum ve demir gibi vücudumuza oldukça faydalı mineraller bulunuyor. Her sabah 1 avuç dut kurusu yediğinizde elde edeceğiniz tüm bu yararlı maddeler sayesinde kendinizi çok daha zinde ve enerjik hissetmeniz mümkün oluyor.

İçindeki C vitamini başta olmak üzere, birçok vitamin sayesinde duy kurusu güçlü antioksidan özellikler gösteren bir besin. Bu özelliği sayesinde serbest radikalleri vücuttan uzaklaştıran kuru dutlar, düzenli olarak tüketildiğinde vücudu grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarından tutun da kanser türlerine kadar çeşitli rahatsızlıklardan koruyor. Var olan hastalıklarınsa iyileşme süreçlerini hızlandırıyor, mikropların yayılmasının önüne geçiyor.

Muhabir: Mehmet Emin Turpçu