Ankara’ya defnedilecek Ankara’ya defnedilecek

Kırşehir İl AFAD Müdürlüğü, afet yönetimi konusundaki önemli rolleri ve sorumlulukları belirleyen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) üzerine detaylı bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı başkanlığındaki toplantıda, ana çözüm ortağı kurum amirleriyle bir araya gelinerek, Kırşehir ve genelindeki afet müdahale stratejileri, müdahale öncesi, sırası ve sonrasında izlenilecek yol haritası ve koordinasyon süreci ele alındı. Toplantının ana odağı, afet ve acil durumlara etkin ve hızlı müdahale, kaynakların etkili kullanımı ve afet zararlarının en aza indirilmesi üzerineydi.

"TAMP, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemeyi amaçlamaktadır."

Kırşehir İl AFAD Müdürü Ömer Bozkurt, sunduğu bilgilendirme ile afet müdahale planının esaslarını, planın nasıl işleyeceğini ve çeşitli acil durum senaryolarına karşı nasıl hazırlıklar yapılması gerektiğini açıkladı. Bozkurt, planlamada dikkate alınması gereken kritik noktalar, afet yönetimindeki temel prensipler ve yerel düzeydeki koordinasyon mekanizmalarını da ele aldı.

Kırşehir’deki AFAD ekibi afetlere nasıl hazırlanıyor?

Afetlere hazırlık sürecinde, çeşitli hizmet grupları ve koordinasyon birimlerinin oluşturulması ve bu birimlerin efektif bir şekilde işleyişi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Kırşehir İl AFAD Müdürlüğü, afet yönetimi konusunda bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, STK’lar ve bireyleri kapsayacak bir strateji üzerinde çalışıyor. Toplantı, olası afet ve acil durumlar karşısında uygulanacak stratejiler, alınacak önlemler ve kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu masaya yatırarak, afetlere karşı alınacak tedbirleri tartışmak üzere düzenlendi. Afetlere müdahale süreçleri, afetin öncesi, sırası ve sonrası olarak üç ana başlık altında incelenirken, bu süreçlerde neler yapılması gerektiği, afet yönetimine dair belirlenen stratejiler ışığında ele alındı. Her bir süreç, kendi içinde değerlendirilirken, bu süreçlerde yer alacak çeşitli kurum ve kuruluşların rolleri ve sorumlulukları da detaylı bir şekilde incelendi.

Muhabir: Aynur Bayrak