Kırşehir Yağmurlu Büyükoba Köyü nüfusuna kayıtlı İş İnsanı-Şair Ahmet Çavuş, HAYAT-ÖLÜM isimli şiir kitabı yayınlandı.

Uçak düştü ! Uçak düştü !

Şair Ahmet Çavuş, Bu Şiir kitabını bu sevdanın tohumlarını eken annesi Rukiye ve babası Hasan Çavuş ile eşi Raziye Hanıma ithaf ettiğini söyledi.

Kitabın basılmasında kendisini Kırşehir Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur’un teşvik ettiğini söyleyen Kırşehir’in İş İnsanı ve Şairi Ahmet Çavuş, şiir kitabı hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

Şiire bakış açısı hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Çavuş, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Şiiri metafiziki sancıların ve fiziki delillerin harmanlanmasıyla hakikatı ve biri, tek bir olanı anlamanın onu, aklı da devreye sokarak idrak etmenin bir yolu ve ulvi bir sanat olarak görmekteyim. Ne ayıplayanın ayıbına ne de övenlerin övgüsüne zerrece ehemmiyet vermeksizin hedefe kilitlenmiş, gerçeği aramanın bir yolu olarak düşünüp öylece kabul etmeli. İnsan kendi öz varlığının gereğini bildiği nispette bir değer ifade eder. Geldik yaşadık ve gittik, bunların arasında ne elde ettik, yoksa boşu boşuna nefes mi tükettik, bunu sorgulamanın ve anlamanın usulüdür şiir. Şiir bir gayemidir ve araçmıdır? Şiirin kendisi gaye olamaz, olsa olsa gayeye götüren etkili bir araçtır. Sonu acı dahi olsa o sonu zihinlere nakış, nakış işlemenin yoludur şiir.”

Kırşehir’in İş İnsanı ve Şairi Ahmet Çavuş’un yeni şiir kitabı HAYAT-ÖLÜM kitabı 5. Bölümden oluşuyor. Aşkın Hakikati, Güzelleme-Kadın, Hamaset-Vatan, Hasret-Nedamet, Serbest bölümlerinden oluşan şiir kitabı okuyucularıyla buluştu.

İş İnsanı ve Şair Ahmet Çavuş Kimdir?

1958’in Sonbahar’ında Kırşehir Merkez Yağmurlubüyükoba Köyü’nde doğdum. 9 yaşıma kadar köy hayatım oldu. Bu süre içinde geleneklerimizi yakinen görme ve yaşama imkanım oldu. 1967 yılında Kırşehir’e taşındık, burada Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlk Okulu’nu bitirdim. Babam gurbetçi olduğundan 1969’da Belçika’ya taşındık. Burada ortaokul, lise ve yüksek sanat okulu sinema bölümünü okudum ve ticaretke uğraştım. Madencilik alanında faaliyet gösterdim. Gurbette vatandan uzak olmamız sebebiyle bu duygularımı şiire döktüm, yazmaya 1972’den beri devam etmekteyim. Şiirlerimi Hayat-ölüm adlı kitabımda toplayarak basımını gerçekleştirdim. Şiirlerimde; aşkın hakikati, güzeleme-kadın, hamaset-vatan, hasret nedamet gibi konuları kalmeme aldım. Şuan da emekli olarak madencilik işleri ile uğraşıyorum ve şiir yazmaya devam ediyorum. Evliyim, 4 çocuk babasıyım, 9 torunum var. Fransızca-İngilizce dillerini biliyorum. (FAHRETTİN TOKER)

Muhabir: Haber Merkezi