Ankara Kızılay'daki Kaman ve Havalisi Derneği, Kaman'ın özgü yöresel lezzeti Besmeç'in tanıtımı için bir araya geldi. Dernek Başkanı Hayri Atasoy ve Musa Çetin'in öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Kırşehir Kaman'a özgü bu lezzeti daha geniş kitlelere tanıtma amacı taşıdı. Etkinliğe katılan 100 kişi, Besmeçin tadına bakma şansı elde etti.

BESMEÇ LEZZETİ ANKARA'DA TANITILDI

"Bu lezzet anlatılmaz, yaşanır" sloganıyla düzenlenen etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılarla Kaman'ın yöresel tatlarını paylaştı.

Dağıştan Ailesinin acı günü Dağıştan Ailesinin acı günü

Katılımcılar, Besmeçin eşsiz tadını deneyimleme fırsatı buldu ve Kaman'ın kültürünü yakından tanıma imkanı elde etti. Kaman ve Havalisi Dernek Başkanı Hayri Atasoy, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen dernek yönetim kurulu üyelerine, Kırşehirliler Dernekleri Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar'a, Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay'a, Kırşehirliler Dernek Başkanı Orhan Aydın'a, Kırşehirliler Birliği Dernek Başkanı Dursun Çakır'a, Kaman köyleri dernek başkanlarına ve katılım sağlayan tüm Kamanlı hemşehrilerine teşekkürlerini iletti.

Bu birlik ve beraberlik ruhunun daim olması dileğiyle, etkinliğe katılan herkese minnettarlığını ifade etti.

Kaman Besmeç işletme sahibi İsmet Yaşar; "Sizler de Kaman Besmeç yemek isterseniz, Kaman'daki şubemize bekliyoruz. Türkiye'nin her yerinden geliyorlar. Kırşehir Kaman'a özgü yöresel lezzetimiz sizleri de bekliyor." 

Kaman ve Havalisi Derneği'nin önderliğinde gerçekleştirilen bu tadım ve tanıtım etkinliği, katılımcılara unutulmaz bir gastronomik deneyim sunarak Kaman'ın kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: Aynur Bayrak