Başkan Karayel’den Aile Bakanlığına  sert eleştiri Başkan Karayel’den Aile Bakanlığına  sert eleştiri

Çiçekdağı, Kırşehir'in 39-37 Kuzey enlem ile 34-24 Doğu boylamları arasında yer almaktadır. Çiçekdağı kirsehir'e 66 kilometre uzaklıktadır. 2 kasaba Belediyesi ve 44 köyü vardır. Toplam nüfusu 18.038, merkez nüfusu 6.604, köylerin toplam nüfusu 11.434'tür.

1845 yılında çiçekdağı Boyalı adında bir köy iken Yozgat'ın Kızıl koca ve sungurlu'nun Semanlı Bucağına bağlı kalmış, Sultan Mecit saltanatı'nın son yıllarında Mecidiye adıyla Yozgat'a bağlı Bucak olmuştur.

1855 yılında Mecidiye Bucağı olarak bilinen Çiçekdağı ilçe olmuştur.1910 yılında ilçe sıfatı kaldırılmış kırdök Köyü ilçe olmuş ve buraya bağlanmıştır. Mecidiye 1912 yılına kadar kırdök köyüne bağlı kalmıştır.1912 yılında yeniden ilçe olmuş, 1914 yılında ise İlçe Teşkilatı Mucura kaldırılmıştır. 1915 yılında tekrar ilçe haline getirilmiştir.1930 yılında ilçenin adı değiştirilerek Çiçekdağı olmuştur. Akçakent'in ilçe olmasıyla yüz ölçümü 1409 km.2 den 950 km2 ye düşmüştür.

İlçenin Büyük bir kısmı tersiyere ait formasyonlardan oluşmaktadır. Paleozoik yaşlı seriler ilçenin doğusunda Granit, Siyanit ve Teorik gibi magmatik taşlar ile temsil edilmektedir. Özellikle Neojen ve Oligo-Miosene yaşlı serilerin geniş yer kapladığı Çiçekdağı'nda Akarsu yataklarında ise Kuaterler yaşlı seriler tespit edilmiştir. Oligo-Miosene ait Jipsli seriler ilçenin kuzeyinde yaygındır.

Yıllık yağış miktarı 340mm olup en fazla yağış Nisan ayında en az yağış ise Ağustos ayında görülür. İlkbahar aylarında ısınan havanın yükselmesi ile sık sık kırkikindi yağışları, kış aylarında ise cephesel yağışlar görülmektedir. İklimi karasal iklimdir. Yaz aylarında tropikal hava kütlesinin etkisi ile artan sıcaklıklar kış aylarında ilçeyi etkisi altına alan polar hava kütlesinin etkisi ile iyice düşmektedir.

Dağı üzerinde meşe ve Karaçam ormanlık alanları oksijen miktarı bakımından dünya standartlarının üzerinde değerlere sahiptir.100.yıl Atatürk Çamlığı görülmeye değer bir milli parktır. Çevresinde iklime uygun olarak kurakçıl bitkiler gelişmiştir. Özellikle Geven, Adaçayı Deve dikeni, Kekik, Yonca ve sığır kuyruğu geniş alanlarda göze çarpmaktadır.

Son yıllarda mevcut Termal kaynaklar ve 100. Yıl çamlığının turizme kazandırılma çalışmaları ilçenin gelişmesine ve tanınmasına katkı sağlayacaktır. İlçede tarım ve hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır. İlçede kurulu olan çiçekdağı Tarım İşletmesi 1942'de kurulmuş, 16.375 dekarlık bir alandan yonca korunda Arpa ve buğday üretimi yapabilmektedir. İlçede kurulan küçük ölçekli Tesisler bölge insanının ihtiyacını karşılayamadığı için ilçe halka ihtiyacını Yerköy ilçesinden karşılamaktadır.

Çiçekdağı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Bulamaçlı adında bir de kaplıca bulunmaktadır. İlçeye bağlı Fatih Mahallesi'nde, ilçe merkezine yaklaşık olarak 8 kilometre mesafededir. Kırşehir Kent merkezine ise 77 kilometre mesafede yer almaktadır. 160 metre derinliğindeki Kuyu 38 derce sıcaklığı 3 l/sn debiye sahiptir. Kompresörlü debi ise 7 l/ sn'dir. Kaplıcanın içinde 20 yatak kapasiteli Bir de tesis bulunmaktadır. Kaplıca suları birçok hastalığa şifa olmaktadır. Banyo kürü olarak kullanıldığında romatizma, nevraljin, nevrit ve kadın hastalıkları tedavi edilmektedir.

Türkiye'nin en önemli sanatçılarından biri olan saz üstadı Neşet Ertaş çiçekdağı'nın (kırtıllar ) Abdallar köyünde dünyaya geldi.

Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş annesi Döne Ertaş'tır.

1950'li yıllarda 14 yaşındayken İstanbul'a gelen ünlü sanatçı, burada ilk plağını "NEDEN GARİP GARİP ÖTERSİN BÜLBÜL" isimli şarkı ile beraber çıkardı.

1957 yılında çıkan bu albüm ile beraber ülke çapında en önemli halk ozanları arasına girdi .Halk tarafından çok fazla dinlenen Neşet Ertaş aynı zamanda Musiki cemiyeti tarafından da yoğun şekilde dinlenmekteydi. Bir süre sonra Ankara'ya yerleşip yaşamını devam ettiren Ertaş İstanbul'da kaldığı süre boyunca pek çok plak, konser ve kaset çalışmaları gerçekleştirmiştir.

Ankara'ya yerleşen Neşet Ertaş Ankara radyosunda "Mahalli Sanatçı" ünvanını kazanmış, çalıştığı bir gazinoda Leyla hanımla tanışıp evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştur.

Anadolu Efsanesi ya da Adnan Misyonu olarak bilinen Neşet Ertaş çizgisini hiç bozmadan hayata gözlerini kapayana kadar müzik yaşamını sürdürmüştür.

Muhabir: Haber Merkezi