Kırşehir’in kendine has yemek ve çorbaları kadar tatlıları da meşhur. Yöresel yemekler deneyimledikten sonra üzerine tatlı olarak meşhur aside tatlısı yenebilir. Kırşehir de pekmezin yemeklerde büyük bir yeri bulunmakta. Et yemeklerinde dahi tercih edilen pekmezin tatlılarda kullanılmaması düşünülemez. Aside tatlısı da pekmezin lezzet kattığı tatlılardan biri!

Peki aside tatlısı nasıl yapılır?

Pekmezin içine un eklenir ve iyice karıştırılır. Bu karışım ısıtılmış sıvı yağın içine dökülür ve ateşe alınıp karıştırarak pişirilir. Üzerine dövülmüş ceviz eklenerek sıcak sıcak tüketilir. Tatlının lezzetli olması için en önemli unsur pekmezin kaliteli olması ve unun topaklanmamasıdır.

Esnaf Murat Dağdeviren'in Acı günü Esnaf Murat Dağdeviren'in Acı günü

Tatlıyı şehir merkezinde birçok lokanta ve restoranın menüsü

nde bulunmakta. Ayrıca yine şehir merkezinde çoğu pastanede satışı yapılmakta.

Muhabir: AYŞE HİLAL DELİORMAN