Ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir'de de boşanma sayıları her geçen yıl artış gösterse de, Kırşehir komşu illere kıyasla en düşük boşanma oranlarına sahip il olarak dikkat çekiyor.

Kırşehir'de boşanma sayısı 541 ile İç Anadolu Bölgesi'ndeki komşu illere göre daha düşük seviyede kalırken, Kırıkkale'de 693, Aksaray'da 965, Niğde'de 813 ve Nevşehir'de 717 olarak kaydedilmiştir. Bu veriler, Kırşehir'in bölgesinde boşanma oranlarının en düşük olduğu il olduğunu göstermektedir. Ancak, bu durumun ardında yatan nedenler ve sosyal dinamikler, daha detaylı bir incelemeyi gerektirmektedir.

Tehlike giderilmezse yıkım yapılacak Tehlike giderilmezse yıkım yapılacak

Psikolog Soner Arısoy, boşanma oranlarının artışında etkili olan başlıca nedenler olarak eşlerin birbirlerinden olan beklentilerin karşılanmamasını, kadının ekonomik bağımsızlığının artması, aile yapılarının değişmesi, boşanmanın yasal olarak kolaylaştırılması ve toplumun boşanmaya ilişkin yargılarının değişmesini gösteriyor. Arısoy, toplumsal yaşamda meydana gelen değişimlerin, boşanma oranlarının artışında önemli bir neden olduğunu belirtti.

"Boşanma sayılarının artışında, eşlerin birbirine olan beklentilerinin karşılanmaması ve toplumsal değişimler olduğunu belirten Pisikoloğ Soner Arısoy ,boşanma oranlarının artmasındaki bu faktörler, modern toplumun karşılaştığı zorlukları ve değişen sosyal yapıları yansıtmaktadır ifadesini kullandı. Kırşehir'in diğer İç Anadolu illerine göre daha düşük boşanma oranlarına sahip olması, ilin sosyal ve kültürel dinamiklerinin farklı olabileceğine işaret ediyor. 

Arısoy ,"Kırşehir'deki aile yapısının ve toplumsal değerlerin, boşanma oranları üzerinde etkili olabilecek özel faktörleri içerdiğini düşündürmektedir"dedi.

Muhabir: Zeliha Karayel