Çocukluk döneminde omurgada eğrilik ve duruş bozukluklarına neden olan skolyoz hastalığı, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla haziran ayı "skolyoz farkındalık ayı" olarak kabul edilmektedir. Bu önemli ayda Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilk skolyoz ameliyatı gerçekleştirildi.Ameliyat sonrası omurgasındaki eğriliği düzeltilen ve boyu birkaç santimetre uzayan hasta, ameliyatın hemen ardından ayağa kalktı. Bu başarılı ameliyat, skolyoz hastalığına sahip olanlara umut olacak nitelikteydi.
DR. ÖĞR. ÜYESİ CİHAN KIRÇIL'DAN AÇIKLAMA
Ameliyatı gerçekleştiren ortopedik Omurga Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kırçıl, skolyoz hastalığı ve yapılan ameliyat hakkında şu açıklamasında,"Skolyoz her ne kadar ergenlik dönemindeki kız çocuklarında daha yaygın olsa da cinsiyet ayırt etmeden tüm yaş gruplarındaki çocuklarda ve hatta erişkinlerde de karşılaşılabilmektedir. Erken dönemde teşhis konulduğu takdirde korse ve bazı egzersizlerle tedavi edilebilen hastalarda cerrahi tedaviye gerek kalmayabiliyor"dedi.
Dr. Kırçıl, skolyozun ilerlemesi durumunda omurgadaki eğriliğin artarak göğüs kafesi şekil bozukluğuna yol açabileceğini ve solunum problemlerine neden olabileceğini vurgulayarak, hastaların erken teşhis ve tedavi sürecine önem vermeleri gerektiğini belirtti.Hastane Başhekimi Doç. Dr. Süleyman Ersoy, ameliyatı gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kırçıl ve Anestezi Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Güzin Ceran'a teşekkür ederek, başarılı bir operasyonun gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.