1 avuç yenildiğinde bol bol şifa dağıtan ve ismine ise “ ölümsüzlük meyvesi” denilen o muhteşem lezzet hünnap, son yıllarda Nevşehir’de de üretilmeye başladı. Birçok hastalıkta da tedavi olarak kullanılan hünnap şimdilerde İl merkezine yakın noktalarda ve Avanos yöresinde sıklıkla ekiliyor. Dikenli bir ağaca sahip olan bu şifa deposu meyve, Gaz sıkışmasının ortadan kaldırıyor, Vücuda lif depoluyor, zengin antioksidan içeriyor, C vitamini yayıyor, diyabet ve kalp rahatsızlığına bire bir geliyor, kanser hücrelerine karşı çok ciddi savaşlar açıyor, Yumurtalık, rahim ağzı, göğüs, karaciğer, kolon ve cilt kanserine karşı etki sağlıyor,
“DENEDİK VE ÜRETTİK”
Ilıman bölgelerde yetişen ve daha önce ülkemize Çin ile Asya Bölgesi'nden gelen hünnap şimdilerde kendi topraklarında üretilmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Nevşehirli üreticiler, “Gerçekten hünnap çok lezzetli ve faydalı bir ürün. Daha önce bu topraklarda yetişeceğini bilmiyorduk. Deneme yöntemi ile fidanını aldık ve gördük ki güzel üretime sahip. Çevremizde birçok tanıdığımızda bu meyveyi devlet desteği ile arazilerine ekti. Herkese bu nefis lezzeti üretmeyi tavsiye ediyoruz” dediler.