Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan, Kırşehir Seyfe Gölü civarındaki altın madeni çalışmalarına karşı sert tepki gösterdi.

CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan, Kırşehir için büyük önem arz eden; çevreyi, verimli arazi alanlarını ve halkın sağlığını tehlikeye düşüren altın madeni arama çalışmalarına ilişkin hususu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yeniden gündeme getirdi.

Milletvekili İlhan, “Kırşehir'de Seyfe Gölü çevresinde uzunca bir süredir devam eden altın arama faaliyetlerine karşı tepkimizi en sert şekilde gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz; çünkü arama yapılan yerler Kırşehir ekonomisine çok  büyük katma değer oluşturan besi çiftlikleri ve Mucur, Boztepe ile Malya Ovası'nın verimli tarım arazilerini içermektedir. Hükümet yıllardır gerek Seyfe Gölü için gerekse de tarım arazileri için hayati öneme sahip Kalaba Seyfe Sulama Projesi’ni hayata geçirmemiştir."

İLHAN, “SEYFE GÖLÜ, KURUMAYA TERK EDİLMİŞTİR!"

Kırşehir için hayati bir önem taşıyan Seyfe Gölü'nün korunması gerekirken kurumaya terk edilmek istenmesinin bir doğa katliamı olduğunun altını çizen Milletvekili İlhan, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Gerek Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü gerekse de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü uluslararası Ramsar Sözleşmesi gereği gölü korumaları gerekirken adeta gölün kurumasına göz yummuşlardır."

İLHAN, “KIRŞEHİR HALKI DOĞANIN BİLİNÇLİ OLARAK TAHRİP EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEZ”

Kırşehir'in verimli topraklarının, tertemiz doğasıyla Seyfe Gölü ve çevresinin maden şirketlerine kurban edilmeyeceğine, Kırşehir halkının hiçbir şekilde bu duruma izin vermeyeceğine vurgu yapan İlhan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kırşehir halkının hiçbir şekilde Hükümet şunu bilsin ki altın arama faaliyetlerinin yer aldığı bölge tertemiz doğası ve verimli toprağı ile Kırşehir'e can suyu vermektedir dolayısıyla bedeli ne olursa olsun Kırşehirliler buna asla müsaade etmeyecektir!"

CHP Milletvekili Dr. Metin İlhan’ın tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşması şöyle:

Kırşehir’de araç sayısı netleşti Kırşehir’de araç sayısı netleşti

“Kırşehir'de Seyfe Gölü çevresinde uzunca bir süredir devam eden altın arama faaliyetlerine karşı tepkimizi en sert şekilde gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz; çünkü arama yapılan yerler Kırşehir ekonomisine çok  büyük katma değer oluşturan besi çiftlikleri ve Mucur, Boztepe ile Malya Ovası'nın verimli tarım arazilerini içermektedir. Hükümet yıllardır gerek Seyfe Gölü için gerekse de tarım arazileri için hayati öneme sahip Kalaba Seyfe Sulama Projesi’ni hayata geçirmemiştir. Gerek Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü gerekse de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü uluslararası Ramsar sözleşmesi gereği gölü korumaları gerekirken adeta gölün kurumasına göz yummuşlardır. Hükümet şunu bilsin ki altın arama faaliyetlerinin yer aldığı bölge tertemiz doğası ve verimli toprağı ile Kırşehir'e can suyu vermektedir dolayısıyla bedeli ne olursa olsun Kırşehirliler buna asla müsaade etmeyecektir! Teşekkürler.” (BÜLTEN)

Muhabir: Haber Merkezi