11-13 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen ‘Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu’, eğitim camiasını bir araya getirdi. Etkinlikte, 21. yüzyılda eğitimin yönü, sürdürülebilir eğitimin önündeki engeller ve yapay zekânın eğitimdeki yeri gibi güncel konular masaya yatırıldı. Etkinliğe Bil Koleji Kırşehir Kampüsü'nü daha da ileriye taşımak için Kırşehir'den ÜK Genel Merkez Okulları Genel Müdürü Yasin Haboğlu, Bil Koleji Kırşehir Kampüs Müdürü Akıner Akıncı ve 25 öğretmen de katılım sağladı.

7-1Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İyi Bir Eğitim Platformu Kurucusu Ümit Kalko, sempozyumun önemine değindi. Kalko, bu yıl katılımcı sayısının 2000’e ulaştığını belirterek şunları söyledi; “Konuşmacılarımızın söylemleriyle, bizim yapacağımız atölye çalışmalarıyla burada 2000 kişi, 3 gün boyunca nasıl iyi bir eğitim verebileceği yönünde çalışmalar yapacak. Her defasında daha da büyüyeceğiz. Her şeyden ziyade vatansever birisi olarak ülkemizin daha iyi bir eğitim ve sürdürülebilir kalkınması için bu çalışmaların çok önemli olduğunun bilincindeyiz.”

5-5ÖĞRETMEN OKULLARININ YENİDEN AÇILMASI VURGULANDI

Sempozyumda, TÖDER Başkanı İbrahim Taşel ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey, eğitim sistemine dair çözüm önerilerini paylaştı. Balıbey, öğretmen okullarının yeniden açılmasının gerekliliğine dikkat çekerek; “Atatürk zamanında olduğu gibi öğretmen okulları yeniden açılmalı, yakalarına yıldız takılmalı ve Anadolu’ya gönderilmeli. Eğitimde nitelik artmalı. Meslek liselerinde orta sınıfların açılması için çalışmalıyız. Her yıl 60 bin öğretmen eğitim fakültelerinden mezun oluyor. Bu sayıyı düşürmeliyiz. Bunu da öğretmen liseleri ile yapacağız.”

1-6Etkinliğin bir sonraki adresinin İstanbul olacağını duyuran Ümit Kalko, Türkiye genelinde yeni projeler planladıklarını ifade ederek; “Sempozyumumuzu Antalya’da gerçekleştirdikten sonra, İstanbul’da Nisan ayından başlayarak tüm Türkiye genelinde bir okul öncesi ve rehberlik eğitim zirvesi yapmayı planlıyoruz. Bu platform, iyi bir eğitim arayan herkesin platformu. Dolayısıyla bu platformun her geçen gün büyüyerek ülkemizin dört bir yanına ulaşması en büyük temennimizdir.” dedi.

2-9YILDIZ İSİMLERDEN EĞİTİM VE SANATA DAİR KATKILAR

Sempozyumda eğitim, bilim, sanat ve ekonomi gibi farklı alanlardan değerli isimler konuşma yaptı. Prof. Dr. Sinan Canan, Dr. Bahar Eriş, Doç. Dr. Özgür Bolat ve Prof. Dr. Selçuk Şirin gibi isimlerin yanı sıra, OECD PISA Okullar Proje Yöneticisi Tanja Vujicic de etkinlikte yer aldı. Açılışta Sunay Akın’ın katılımı dikkat çekerken, etkinliğin ikinci gününde ünlü oyuncu Zafer Algöz stand-up gösterisi ile sahne aldı. Akşam, Ebru Yaşar’ın Öğretmenler Günü’ne özel verdiği konser büyük ilgi gördü.

3-5Üç gün boyunca düzenlenen atölye çalışmaları, katılımcıların eğitimde yenilikçi yaklaşımlar geliştirmesi için önemli fırsatlar sundu. Sempozyumun amacı, sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda pratikte uygulanabilir modeller oluşturmak olarak ifade edildi.

Yaralı leylek tedavi edilerek doğaya geri döndü Yaralı leylek tedavi edilerek doğaya geri döndü

4-6

Muhabir: AYNUR BAYRAK