Bu yıl "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" temasıyla düzenlenen yarışma, tarım ve ormanın önemini vurgulayarak toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyor. 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması (UTOİFY), tarım, orman ve insan ilişkisini görsel sanatlar aracılığıyla ele alıyor. Kırşehir'de bu yıl, tarımın ve doğal kaynakların korunmasına dikkat çekmek amacıyla "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" teması belirlendi ve Yarışma, Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tema, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları ile DenizBank Çalışanları olmak üzere altı farklı kategoride düzenleniyor, böylece çeşitli bakış açılarından katılım sağlanıyor.

2024 yılı için belirlenen Tema Kategorisi "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı", tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra orman, toprak, su ve su ürünleri gibi geniş bir yelpazedeki konuları kapsıyor. Yarışmacılar, gıda üretimi ve muhafazası, tarım hareketliliği, üreticiler, çiftçiler, çobanlar ve köy yaşamına dair faaliyetler gibi konuları işleyen fotoğraflarla katılabilir. Kırşehir'deki katılımcıların  doğa ve insan arasındaki ilişkiyi görsel bir dille ifade ederek katılım sağlayabilecekler.

Kurtuluşun ölümsüz kadınları Kırşehir’de Kurtuluşun ölümsüz kadınları Kırşehir’de

UTOİFY, sanat ve doğal kaynakların korunması arasındaki köprüyü güçlendirerek, toplumda tarım, orman ve suyun önemine dair farkındalığı artırmayı hedefliyerek ,fotoğraf sanatı aracılığıyla katılımcılar, çevresel ve sosyal sorunlara dikkat çekebilir ve bu konularda toplumsal duyarlılık yaratma potansiyeline sahiptir. Yarışmanın sonuçları, üretim süreçlerinin ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uluslararası diyalog ve işbirliğini teşvik edilecek.

Muhabir: Zeliha Karayel