Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurban kesecek vatandaşlar bıçaklarını hazırlamak için bıçak bileyicilere yöneldi. Kırşehir’de, vatandaşlar evlerinde bulunan ve körelen bıçakları biletmek için bıçakçıların yolunu tutuyor. Bazıları yeni bıçak almayı tercih ederken, bazıları ise eski bıçaklarını biletmeyi seçiyor.
TARİHİ UZUN ÇARŞI'DA MESUT ÖZBAY'IN YOĞUN MESAİSİ
Kırşehir Tarihi Uzun Çarşısı'ndaki Başkan Bıçak dükkânının sahibi Mesut Özbay, bayram öncesinde yoğun mesai yaparak müşterilerine hizmet veriyor. Özbay, hem çeşitli yerlerde kullanılabilecek bıçakların satışını yapıyor hem de vatandaşların bıçaklarını Kırşehir’de ilk ve tek olarak uyguladığı 5 aşamalı bir yöntemle bileyerek hizmet sunuyor.
Mesut Özbay, bıçak bilemenin önemine dikkat çekerek, " Zaman zaman uyarıyoruz erken gelmeleri için ama yine geç getirenler oluyor. Kurbanda bizim müşterimiz kurban kesecekse kurban bıçağı yani yapacağı işe göre bıçak vermeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Amaca uygun olması lazım." dedi. Bıçak bileme ücretinin 20 TL olduğunu belirten Özbay, işleri yetiştirebilmek için gece geç saatlere kadar çalıştığını ifade etti.
Mesut Özbay, kurban bıçağı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da uyarılarda bulundu. "Kurban bıçağının çok keskin olması lazım. Bildikleri yerden bıçak alsınlar. Kesimde kurbana zarar vermeden kesmesi gerek. Keskinliği kağıdı kusursuz kesmeli." diye konuştu. Özbay, kurban kesimi sırasında hayvana acı verilmemesi için bıçakların en iyi şekilde bilemeye özen gösterdiğini vurguladı.
Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını hazırlamak isteyen vatandaşlar, Mesut Özbay gibi usta bıçak bileyicilere yöneliyor. Bıçakların düzgün ve keskin olması, hem kurban kesimi sırasında hem de hayvanın acı çekmemesi açısından büyük önem taşıyor. Tüm Kırşehir halkına sağlıklı ve huzurlu bir Kurban Bayramı dileriz.