Yeşilay Cemiyeti, bağımlılığa karşı verdiği mücadelede ulusal ve uluslararası arenada önemli bir rol üstleniyor. Cemiyet, bu mücadelesinde bilimsel metotlardan faydalanarak toplumun bilinçlenmesine katkı sağlıyor. Bu yaklaşımını "bağımlılık ile mücadelede bilimsel metotlar kullanıyoruz" mesajıyla ifade ederek, bu alandaki çabalarının bilimsel temellere dayandırıldığını vurguluyor.
Yeşilay Yönetim Kurulu üyesi Öğr. Görevlisi Yunus Macit’in açılış konuşmasını yaptığı programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata da katkılarda bulundu. Özata, toplumun tüm katmanlarını bu mücadeleye dâhil etmeye yönelik çalışmaların başında Yeşilay'ın Farkındalık Programlarının geldiğini belirtti. Bu programların temel amacı, toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek ve bu konuda bilgi düzeyini artırarak toplumsal duyarlılığı teşvik etmek. Ayrıca, farklı kurum ve kuruluşlarla stratejik iş birlikleri geliştirme, Yeşilay'ın öncelikleri arasında yer alıyor.
"Biz de üniversite olarak gerekli tüm iş birliklerini Yeşilay ile yapıyoruz." - Prof. Dr. Musa Özata
Yeşilay'ın Uzun Yıllardır Sürdürdüğü Mücadele
Türkiye Yeşilay Cemiyeti, alkol, uyuşturucu madde, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi toplumun sağlığına zararlı olan alışkanlıklarla mücadelede bulunuyor. Bu zararlı alışkanlıkların toplum üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek adına birçok proje ve çalışma hayata geçiriyor.
Toplumda yaşlı-genç demeden devam eden faaliyetleriyle tanınan Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 103 yıllık tarihiyle Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak biliniyor. Bu uzun tarih, kuruluşun bağımlılıkla mücadele konusundaki deneyimini ve tecrübesini yansıtıyor.