Kış aylarında hastalandığımız da, öğrencilerin sınav vakitlerinde en çok tercih ettiği çay ''Papatya çayı'' dır. Özellikleri saymakla bitmeyen çayın demlenip içildiğinde vücuda, cilde hatta sakinleştirdiği için ruha pek çok faydası bulunmaktır. Sınav dönemlerin de Kırşehir'deki aktarların en çok satışını yaptığı, bu dönemdeki öğrencilerin uyku bozuklukları ile nasıl baş edebiliriz, doğal bir çözümü var mı deyip aktarlara sordukları sorunun cevabıdır bu çay! Yaz kış tüketilmesi önerilen Papatya Çay'ının özelliklerine gelecek olursak...
- Bağışıklığı kuvvetlendiriyor.
- Aynı zamanda rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkisi var. Sadece kış aylarında değil yazında içilmesi gereken faydalı doğal bir bitki.
- Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkili.
- İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahip.
- Sinüzit, migren ağrılarına birebir.
- İçinde apigenin diye bir madde içerdiğinden antioksidan uyku düzenini sağlıyor.
- Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir.