Kırşehir'de havalarında ısınmasıyla , vatandaşlarında damak tatları değişmeye başladı. Tatlıların şahı baklava, Kırşehirli vatandaşlar tarafından çokça sevilmekteyken, havanın ısınmasıyla vatandaşların ilgisini Soğuk baklavaya kaydı.
Sütlü bir tatlı olan bu tatlı, normal baklava yufkasıyla yapılıyor ama içerisine eklenen farklı lezzetler ile ortaya müthiş bir tat çıkmakta. Soğuk Baklavayı diğer tatlılardan ayıran en önemli etkenler ise içerisindeki malzemelerin kalitesinde saklı.
Kırşehirli esnaf Ali Doğan;" Sütlü tatlı severlerin beğenerek tükettiği bu tatlının sütü, Kırşehir'den günlük taze olarak aynı yerden alınmakta. Kaliteli süt, kaliteli kakao ve kaliteli kremanın doruk noktası Soğuk baklavanın kendisinde gizli. Kırşehirliler tarafından fazlaca sevilen ve tercih edilen tatlıyı, Diyarbakır'dan bir usta ortaya koydu. Havaların ısınmasıyla da Soğuk baklava satışımız yüzde 35 daha fazla arttı. Müşteriler, sıcak havalarda sütlü tatlılara yöneliyor ve Soğuk baklava müşteriler tarafından çokça tercih ediyorlar." diyerek Soğuk Baklavadaki sırrı açıklayarak son zamanlardaki satışının artışına dikkat çekti.