Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve paylaşmanın ön planda olduğu, bolluk ve bereketin simgesi haline gelmiş bir zaman dilimidir. Ancak bu ayda, alışveriş trafiğinin artmasıyla birlikte israfın boyutları da maalesef artmakta. Kırşehirli vatandaşların özellikle iftar vakti sıcak sıcak tüketmek için aldıkları pidelerin kalanlarının soğusa da akşam sahur vakti değerlendirilmesi ya da buzdolaplarında saklanılması tercih edilmeli. Peki, bu dönemde israfı azaltmak için neler yapılabilir? İşte, detaylar:
Normal koşullar altında Türkiye'de her gün 6 milyon ekmek çöpe atılıyor. Ancak bu rakam, Ramazan ayında daha da artış göstererek 8 milyona ulaşıyor. Bu durum, Türkiye'nin dünya genelinde en fazla gıda israfı yapan ülkelerden biri olmasına neden oluyor. Birleşmiş Milletler Gıda İsraf Endeksi Raporu'na göre, Türkiye her yıl 7.7 milyon ton yiyecek ve içecek israf ediyor.
İsrafın önlenmesi için alınabilecek önlemler arasında, ihtiyaç fazlası gıda alımından kaçınmak bulunuyor. Özellikle Ramazan ayında, alışveriş listesi tokken hazırlanmalı. Bu basit ama etkili yöntem, gereksiz yere fazla ürün alınmasının önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, iftar ve sahur için yapılacak yemeklerin önceden planlanması ve haftalık bir menü oluşturulması, fazla yemeklerin buzdolabında unutulup bozulmasını engelleyebilir.
BİZİ TAKİP EDİN
Kırşehir haberleri, Kırşehir'den güncel haberler, Kırşehir'den güncel son dakika, Kırşehir Aşıkpaşa, Kırşehir Ahi Evran, Kırşehir'e özgü kültür, Neşet Ertaş, Kırşehir'in gündemi, Kırşehir Haber, Kırşehir gündem, Mucur Haberleri, Çiçekdağı haberleri, Kaman haberleri, Özbağ haberleri, Akpınar haberleri, Kırşehir köy haberleri, Kırşehir ilçe haberleri, Akçakent haberleri, Kırşehir magazin, Kırşehir'de n
eler oluyor, Kırşehir sabah haberleri gibi aradığınız tüm sekmeler haber sitemizde mevcuttur. Bizi takip edin haberiniz olsun.