Gündem

Petek temizliği nasıl yapılır? İŞTE CEVABI

Kış bu yıl çetin geçecek. Peki evlerde ki kombi ve petek temizliği nasıl yapılır? İşte püf noktaları…

Yıllarca kullanılan peteklerin, kombilerin zamanla bakıma, temizliğe ihtiyacı vardır. Bazı kişiler tarafından petek temizliği yoktur, yalandır gibi hikayeler anlatılabilir. Zira biz de bu sözleri çok duyduk. Petek çürür, delinir gibi yanlış bilgiler size de gelebilir. Bu tür yanlış bilgilere kesinlikle itibar edilmemelidir.

Aslında bu tür temizliğin ana konusu kalorifer tesisatı temizliğidir. Çünkü asıl kirlilik peteklerde değil tesisatlarda olur. Çamur, kireç, çeper genellikle plastik borularda olur. Bakır boru sistemleri kesinlikle temizlik gerektirmez. Çünkü bakır boru pislenmez. Bu zamana kadar temizlediğimiz hiç bir bakır borudan pislik gelmemiştir.

Peteklerde koruma için gerekli yağ var, bu yağ yapılan çalışma ile birlikte kesinlikle petekten çıkmaz ve sistemde kalır. Bunun dışındaki yanlış bilgiler sizlerin kafasını karıştırmasın. Burada tecrübelerimize dayanarak en doğru işlemi gerçekleştirmekteyiz.

Peteklerin yerinden kesinlikle sökülmemesi gerekir. Çünkü söküldüğü zaman çürümeye başlar. Bununla ilgili olarak Kırşehir'de petek temizleme firmalarından bilgiler aldık.

Aldığımız bu bilgiler şu şekilde;

PETEK TEMİZLEME VE KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

1. Müşterilerimizin mekanlarına gittiğimizde öncelikle tesisat, vanalar, kombi ve petekler gözden geçirilir. Kaçak veya tamir gerektiren işlem varsa yapılır.

2. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra petek temizleme makinanın tesisata monte edilmesi için gerekli mekan belirlenir. Genellikle banyo veya mutfakta ya da balkonda bulunan kollektör, radyatör veya havlupan sökülür.

3. Petek temizleme işleminde kesinlikle mekan kirletilmez.

4. Gider için gerekli olan lavabo, tuvalet ya da wc gibi yerler tercih edilir. 10–15 metre uzunluğunda gider hortumlar mevcuttur.