Kırşehir’de düzenlenen Bölgesel Liseler Arası Yöresel Yemek Yarışması’nda lise öğrencileri hünerlerini sergilediler.
37. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Kırşehir TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde Bölgesel Liseler Arası Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.
Yarışmaya Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Niğde Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yozgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kırşehir TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.
Öğrenciler, yöresel yemeklerini hazırlayarak hünerlerini sergilediler. Sunum ve lezzet açısından değerlendirilen çalışmalar, jüri tarafından hem yetenek hem de yöresel mutfak kültürleriyle değerlendirildi. Yarışmada Niğde ve Yozgat 1.’lik, Kırıkkale ve Aksaray 2.’lik, Nevşehir 3.’lük elde etti.
Yarışmaya ev sahipliğini yapan Kırşehir TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi puanlamaya girmedi ve jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verildi. ( HABER MERKEZİ)