Mucur’da ilk sağlık hizmetleri doğal olarak Kırşehir’de açılan Hükümet Hastanesi’nden çok sonra, 1955 yılında faaliyete geçmiştir. İlçede önceleri sadece hükümet tabibi bulunurken bu tarihte bir dönümlük devlet arazisi üzerine hastane binası ve çalışanlar için lojmanlarında bulunduğu yerleşke Sağlık Merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Zaman içerisinde değişiklik gösterse de genellikle iki üç tabip Mucur ve köylerindeki hastaların sağlığıyla ilgilenmiştir.Bu merkezde, Kazım Çağlayan’ın girişimleriyle Karşıyaka mahallesinde yapılan Devlet Hastanesinin faaliyete geçmesine kadar geçen süre zarfında vatandaşlara hizmet vermiştir. Bina ilk yapıldığı günden itibaren kaloriferle ısıtılmıştır. Zaman içinde Karacalı ve Budak köylerinde sağlık ocağı açılmış ve yakın zamanlara kadar hizmet vermiştir (Sarıca,1983:30).
Mucur Devlet Hastanesi yeni hizmet binasına geçtikten sonra zaman içerisinde uzman hekimlerin de bulunduğu basit hastalıkların teşhis ve tedavi edildiği bir ilk basamak sağlık kuruluşundan öteye gidememiştir. Basit tıbbi müdahalelerin haricinde ameliyat yapılamamaktadır. Aile hekimliği ise genellikle aşı yapılması ve daha hafif hastalıkların teşhisi, tedavisi ve ilaç yazım merkezleri olarak varlığını devam ettirmektedir.
Mucur Sağlık İlçe Müdürlüğü’ne bağlı olarak bir devlet hastanesi, bir aile hekimliği ve bir de halk sağlığı birimi bulunmaktadır. Halk sağlığında genellikle çocukların aşılanması, toplum sağlığını koruyucu faaliyetler yürütülmektedir. Yine acil tıbbi yardım için 112 acil hizmetleri 24 saat esasına göre verilmektedir.
Yakın zamandaki girişimler neticesinde Kayseri – Ankara karayolunun üstünde bulunan eski pancar kooperatifinin bulunduğu parsele tam donanımlı güzel bir devlet hastanesi inşasına başlanarak kısa sürede bitirilmiştir.Hali hazırda yeni devlet hastanesi Mucur halkına hizmet vermektedir.
1950 ‘lerde gelerek çok uzun yıllar Mucur’da hizmet veren ve halkın kendisine ten renginden dolayı kara doktor diye tesmiye ettiği Cemil Attar emekliliğine kadar hep Mucur ‘da yaşamış, öldükten sonra da Mucur’a gömülmek istediğini vasiyet etmiştir. Nitekim kabri Karşıyaka mahallesindeki Şehitler Mezarlığında bulunmaktadır. Mucur’da hükümet tabipliğinin bulunduğu dönemden bu güne kadar geçen zamanda kara doktor diye meşhur olan Dr. Cemil Attarla birlikte, Seyfettin Durna, Metin İlhan ve Muharrem Kayış önemli hizmetler yaparak halkın dağarcığında kalıcı iz bırakan tabipler olarak ön plana çıkmaktadırlar.