Ankara’ya defnedilecek Ankara’ya defnedilecek

  Kırşehir’in en meşhur tatlarından birisi olan Köme Çorbası lezzet ve besleyicilik bakımından çok zengin bir çorbadır. Evde bulunan malzemeler ile hazırlanabilen çok pratik bir lezzet. Yoğurt, zeytinyağı, yumurta, un buğday, nohut ve yeşil mercimek ile hazırlanan çorbanın içerisine bir de sebzeler girince tamamen şifa kaynağı bir tarif hazırlamış olunuyor. Kısık ateşte ağır ağır pişmesi ise en önemli noktası.

Kırşehir'in dillere destan olan asırlardır severek yapılan Köme çorbasının tarifi nedir ve nasıl hazırlanır? İşte meşhur Köme Çorbası Tarifi için Malzemeler;
4 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı un, 5 su bardağı su, 1/2 su bardağı haşlanmış nohut, 1/2 su bardağı haşlanmış buğday, 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1/2 adet patates, 1 adet yeşilbiber, 1/2 adet domates, 1/2 adet patlıcan, 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kuru nane

Köme Çorbasının ise yapılışı şu şekilde:
Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatıp haşlayın. Yeşil mercimeğin de suyunu değiştirerek siyah suyunu salmasını sağlayarak haşlayın. Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu karıştırın. Bu kau karışımı tencerenize alın ve çırpma teliyle karıştırın. Suyu ilave edin ve çırpma teliyle karıştırın. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin. Biberi, patatesi ve domatesi de küp küp doğrayın. Çorbanın içine önce buğday, mercimek ve nohutu ekleyin. Ardından da sebzeleri ve tuzu ilave ederek 25 dakika kısık ateşte pişirin. Tereyağını eritin ve kuru naneyi eriyen yağa ilave edin. Çorbaları kaseye alın ve üzerine erimiş tereyağı dökerek servis edin.

Muhabir: AYŞE HİLAL DELİORMAN