Peynir ürünleri, geleneksel olarak süt kullanılarak üretilirken, son dönemde bazı üreticiler süt yerine farklı bileşenlerle peynir üretimi yapmaya başladı. Kırşehirli vatandaşların, özellikle peynir alırken içerik etiketlerini dikkatlice okumaları gerekiyor.

Son yıllarda, bitkisel bazlı ve alternatif protein kaynakları kullanarak peynir üretme yöntemleri yaygınlaşmaya başladı. Uzmanlar bazı üreticiler, süt yerine bitkisel yağlar, nişasta, baklagiller ve diğer bitkisel protein kaynakları kullanarak peynir benzeri ürünler ürettiğini belirttiler. Bu ürünler, özellikle vegan ve laktoz intoleransı olanlar için tercih ettiğini belirten uzman ,bu tür peynirler, geleneksel sütlü peynirlerden farklı olabiliyor ve vatandaşların bu ürünleri alırken içeriklerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Peynir 1KIRŞEHİR'DE PEYNİR ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzmanlar ,Kırşehirli tüketiciler, peynir alırken ürün etiketlerini dikkatlice incelemeli ve süt kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeleri gerektiğini vurguladılar. Özellikle süt tüketemeyen bireyler, vegan veya bitkisel bazlı ürünleri tercih edebilir diyen uzmanlar ,süt içerikli ve süt yerine başka bileşenler kullanılan peynir ürünleri arasında farklar olduğu biliniyor, bu nedenle etiket okuma alışkanlığı oldukça önemli olduğunu belirttiler.

Mesai dışı poliklinik hizmeti devam ediyor Mesai dışı poliklinik hizmeti devam ediyor

GELENEKSEL PEYNİR ÜRÜNLERİNİN DEĞERİ

Geleneksel sütlü peynirler, yüksek protein içeriği ve sağlık açısından faydalı besin maddeleriyle önemli bir yere sahip. olduğunu her fırsatta dile getiren uzmanlar Kırşehir’deki üreticiler, yerel ve geleneksel peynir üretimini sürdürerek, bu ürünlerin sağlık açısından değerini korumakta olduğunu dile getirerek, yeni nesil peynirler de farklı diyet tercihleri ve sağlık ihtiyaçları olanlar için bir alternatif haline gelmiş olduğunu ifade ettiler.

VATANDAŞLARA UYARI: ETİKET OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANIN

Kırşehir’de peynir alırken içerik etiketlerine dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşlar uyarılıyor. Ürün etiketlerini dikkatlice okuyarak, süt içerip içermediğini öğrenmek, hem sağlık açısından hem de kişisel tercihler doğrultusunda önemli bir adım olacağı vurgulandı.

Muhabir: SEDANUR ASAN