Et yemekleri, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de sofraların olmazsa olmazı arasında yer alır. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde, her ilin kendine özgü et yemeği tarifleri bulunur. Kırşehir yöresine ait olan ve lokum gibi pişmiş eti, içerisindeki sebzelerin verdiği eşsiz lezzetle dikkat çeken Et Yahnisi, deneyen herkesin beğenisini kazanıyor.
Kırşehir'in geleneksel lezzetlerinden biri olan Et Yahnisi, kuşbaşı doğranmış etin, soğan, biber, domates gibi sebzelerle harmanlanıp, çeşitli baharatlarla lezzetlendirilerek pişirilmesiyle hazırlanır. Hem hazırlaması kolay hem de tadı efsane olan bu yemek, özellikle misafir sofralarının aranan lezzeti haline gelmiştir.
Et Yahnisi için gerekli malzemeler arasında; 1 kg kuşbaşı et, küçük arpacık soğanlar, domates salçası, sarımsak, tereyağı, biber salçası, kekik, karabiber, tuz ve defne yaprağı bulunur.
Et yahnisini yapım aşaması ise şu şekilde:
Etler zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulduktan sonra üzerine su eklenir ve bir süre kaynatılır. Daha sonra yemeklik doğranmış soğanlar, domatesler, sarımsaklar ve baharatlar eklenir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilen yemeğe, son olarak salça eklenerek bir süre daha pişirilir.