Kırşehir yöresel çorbaları arasında ilk sıralarda bulunan kesme aşı çorbası genellikle soğuk kış günlerinde tercih edilmekte. Evde açılıp küçük küçük kesilip kurutulan hamurlardan yapılan çorbanın kesimi zahmetli olsa da yıl boyu hamuru saklanıp tüketilebilir. Hem doyuruculuğu hem de sıcak sıcak tüketilmesi nedeni ile çok fazla tercih edilmekte. Peki hamuru dışında bu çorbaya hangi malzemeler eşlik etmekte?
Mercimek, soğan, baharatlar, salça… İnce doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ve baharatlar da ilave edilerek iyice karıştırılır. Su ve et suyu ilave edilerek kaynatılır ve kaynadıktan sonra yeşil mercimek ve hamurlar eklenir. İyice özdeşleştikten sonra da servise hazır hale gelmiş olur.