Boztepe İlçesi, çölyak hastaları için glütensiz gıda üretimi amacıyla karabuğday ekimine ev sahipliği yapıyor. Boztepe İlçesi'nde tarımsal çeşitliliği ve potansiyeli artırmak amacıyla, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle yeni bir adım atıldı. Geçtiğimiz hafta Mucur İlçesi'nde başlayan karabuğday tohumu ekimi, şimdi de Boztepe'de toprakla buluştu. Bu ekim, özellikle çölyak hastalarına yönelik önemli bir gıda kaynağı oluşturma potansiyeline sahip.

Kırşehir son sırada yerini aldı Kırşehir son sırada yerini aldı

Boztepe Kaymakamı Umut Özkır, İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Gülşen ve diğer ilçe kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşen ekim töreni, ilçenin tarımsal gelişimine olan bağlılığını gösterdi. Yerel yetkililer, karabuğdayın ekilmesiyle ilçenin tarımsal çeşitliliğinin artırılmasının yanı sıra, çölyak hastalarına yönelik sürdürülebilir bir gıda kaynağı sağlamak konusunda da önemli bir adım attılar.

Karabuğday, glütensiz bir tahıl alternatifi olarak bilinir ve bu özelliği ile çölyak hastaları için ideal bir besin kaynağıdır. Boztepe'de ekilen karabuğdayın unu, ilimiz merkez TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretmenleri ve öğrencileri tarafından işlenecek. Bu un, daha sonra ekmek olarak çölyak hastalarına ücretsiz dağıtılacak. Bu, hem eğitim kurumları için pratik bir uygulama alanı yaratmakta hem de toplumsal bir ihtiyaca cevap vermektedir.Boztepe'deki karabuğday ekimi, ilçemizin tarımsal çeşitliliğini artırmanın yanı sıra, toplumumuzun sağlık ihtiyaçlarına duyarlı bir yaklaşım sergilemektedir. 

Muhabir: Zeliha Karayel