Kırşehir Ülkü Ocakları İl Binası’nda düzenlenen programda, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ülkücü harekete katkıları anlatıldı. Konferansta, ilk ülkücü şehit Ruhi Kılıçkıran’dan son şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na kadar tüm ülkücü şehitlerin aziz hatırası yad edildi.
MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU
Cacabey Camii’nde akşam namazının ardından ülkücü şehitler için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Okunan dualarla, vatan için canlarını feda eden şehitler anıldı. Düzenlenen anma programına Ülkü Ocakları mensupları, vatandaşlar ve birçok davetli katıldı. Yapılan konuşmalarda, ülkücü hareketin şehitlerine olan vefanın her zaman süreceği vurgulandı.
ŞEHİTLERİN HATIRASI YAŞATILIYOR
Kırşehir’de gerçekleştirilen anma programı, ülkücü şehitlerin hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlendi. Program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
RUHİ KILIÇKIRAN KİMDİR?
1946 yılında Osmaniye’nin Rızaiye Mahallesi’nde dünyaya gelen Ruhi Kılıçkıran, küçük yaşta babasını kaybederek annesi Münire Hanım tarafından yetiştirildi. İlk ve orta öğrenimini Osmaniye’de tamamladıktan sonra 1966 yılında Ankara Üniversitesi’ne kaydoldu.
Küçük yaşlardan itibaren ailesine destek olmak için çalışmaya başlayan Kılıçkıran, eğitim hayatı boyunca büyük zorluklar yaşadı. Simit satarak ailesine katkıda bulunmaya çalışırken, lisede katıldığı bir müsamerede ödünç ceket giymek zorunda kalacak kadar maddi sıkıntı içindeydi.
Üniversite yıllarında Türk milliyetçiliği üzerine yoğunlaşan Ruhi Kılıçkıran, milliyetçilik kavramını temel değerleriyle bağdaştırarak savundu. Not defterine çizdiği şemada milliyetçiliğin temel taşlarından biri olarak “ana hakkı” kavramını vurguladı. Din ve vatandaşlık gibi unsurların da yer aldığı bu düşünce yapısı, onun inancını ve mücadelesini şekillendirdi.
Bir iftar sonrası, Site Yurdu Kantini’nde mukaddes değerlere hakaret eden bir grupla yaşanan tartışmada, Türk milletinin değerlerine saldırılmaması gerektiğini savundu. Ancak bu uyarısı hain zihniyetli bir grubun saldırısıyla karşılık buldu. Ruhi Kılıçkıran, çıkan arbede sırasında bir hain tarafından vurularak şehit edildi.
FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?
1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, babası Fuat Mahir Çakıroğlu ve annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıydı. 1996 yılında öğretmen olan annesinin tayini nedeniyle çocukluk ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişti.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Çakıroğlu, aynı fakültede formasyon dersleri de alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.
20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçaklanarak öldürüldü.
Şehadetinin ardından adı birçok yerde yaşatılmaya devam etti. Tarsus’ta adına açılan bir spor merkezine, Nazilli’de bir parka ve Elvankent’te oluşturulan bir hatıra ormanına ismi verildi. İzmir’in Menderes ilçesinde de bir spor tesisine adı verildi.