Yaşam

Kırşehir usulü Etli Topalak!

Kırşehir usulü etli topalak nedir? Nasıl yapılır ?

Kırşehir yöresine ait en güzel yemeklerden biri olan topalak yemeği Kırşehir ilin de çok fazla tercih edilmekte. Tüketimi yaygın olan topalak yemeğinin hem etli hem de etsiz versiyonu bulunmakta. Peki sofraları süsleyen bu yemeği hala denemeyen var mı? işte Etli Topalak yemeğini nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Etli Topalak Yemeği:

Malzemeleri:

1 adet soğan
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 kg yağsız dana kıyması
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
Biraz et suyu
Karabiber
Kekik
Tereyağı
Tuz

Yapılışı ise: 

Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu, ve baharatları kaba koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğurulur. Macun kıvamına gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı eritilip içine bir kaşık un konup kavrulur. Salçası da konulduktan sonra nohut da katılarak 6-7 bardak sıcak su veya et suyu konur. Kaynadıktan sonra yuvarlanan etli köfteler içine boşaltılır. 15-20 dakika hafif ateşte pişirilip servis edilir.