Kırşehir İl Tarım Orman Müdürüğü Yem Şube Müdürlüğüne bağlı personeller tarafından yaklaşan Kurban bayramı sebebiyle vatandaşların daha hijyenik bir ortamda etlerini çekmelerini ve daha sağlıklı bir şekilde et tüketmelerini sağlamak amacıyla Kırşehir genelinde hijyen kontrolü gerçekleştirdi. İl Tarım Yem Şube Müdürlüğüne personeller et çekme makinalarının kullanımı hakkında dikkat edilmesi gereken hususları belirtti.
Uzmanlara göre en önemli nokta ise, kıyma çekme makinelerine soğutucu takılmalı, kıyma çekme makinesinin bıçakları ve aynaları keskin ve uyumlu olmalıdır. Kıyma makinesi ile et çekilirken tokmak haznede bırakılmamalıdır.Temizlik ve dezenfeksiyon malzemeleri et ve et ürünlerine temas etmeyecek şekilde ayrı bir yerde muhafaza etmeleri konusunda uyardılar.