Kasım ayı Türkiye’nin çoğu bölgesi ve Kırşehir ili için soğuk bir aydır. Sıcaklık oldukça düşük olur, hatta don olayları başlar. Kasım ayı sıcaklığı her bölgede değişiklik gösterir. Bu sebeple, Kasım ayında hangi meyve sebzeler, dikilir, dikkat etmek gerekir.
Manavlar, marketler meyve sebze pazarlarında her ay ve her mevsimin sebzesi ve meyvesi bulunur. Zamanında ve mevsimi geldiğinde tüketilen sebze ve meyveler besin değeri açısından daha verimlidir. Bu haber ekim ve kasım ayında ekim yapacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Kendi bahçesi bulunan ya da ziraatla ilgili olan kişilerin sebze ve meyvelerin yetiştirebilmesi için, bu ürünlerin hangi ekim ayından yapılması gerektiğini bilmelidir. Çünkü yanlış mevsimde ekilen sebzeler ve meyveler normal şartlarına göre yetişmezler.
Her mevsim, hava değişikliği ve iklim koşulları sebebiyle insan vücudunun değişik beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu sebeple hangi mevsimde hangi sebzeler ve meyveleri yediğimiz, hastalıklara karşı son derece önemlidir. Sebze ve meyveler bilindiği gibi doğru mevsimde tüketilmelidir. Bu sebeple, üretim yapan kişiler tarafından doğru zamanda ekilmesi tavsiye edilir.
Kasım ayında genel olarak kışlık sebzeler; Brokoli, bakla, enginar, yer elması, ıspanak ve turp ekimi yapılır. Buğday, yulaf, arpa, yonca ve bezelye tohumları ekilebilir. Soğuk havanın hakim olması ile birlikte, yenilen içilen besinlere daha çok dikkat edilmelidir.