Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) örmek bir çalışmaya imza atarak Ziraat Fakültesi’nde Çiftçi Danışma Hattı hizmete açıldı.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, toplumsal katkı vizyonu çerçevesinde tarım sektöründeki paydaşların güncel bilgiye erişimini sağlamak için yeni bir adım attı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarımsal üretimde bilgiye erişimi kolaylaştırmak ve çiftçilerin teknik sorunlarına çözüm sunmak amacıyla Çiftçi Danışma Hattı’nı hizmete açtı. Akademisyenler ile çiftçileri buluşturan bu platform, bilimsel bilgiye dayalı tarımsal uygulamaların yaygınlaşmasını ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesini amaçlıyor.
Çiftçi Danışma Hattı, bilimsel temellere dayalı tarımsal uygulamaların yaygınlaştırılmasını sağlayarak sürdürülebilir üretime katkı sunmayı hedefliyor. Tarımda verimliliği artırmak ve çiftçilerin ihtiyaç duyduğu teknik desteği sağlamak amacıyla oluşturulan bu platform, bölgesel kalkınmaya da önemli bir destek sunuyor.
ÇİFTÇİ HATTI HAYATA GEÇİRİLDİ
Çiftçi Danışma Hattı hakkında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, şu açıklamayı yaptı:
“Ziraat Fakültemizde Çiftçi Danışma Hattı hizmete açıldı. Üniversitemizin toplumsal katkı vizyonu doğrultusunda, tarımsal üretimde bilgiye erişimi kolaylaştırmak ve çiftçilerimizin teknik sorunlarına çözüm sunmak amacıyla Çiftçi Danışma Hattı hayata geçirilmiştir.
Üniversitemizin sosyal sorumluluk, kapsayıcılık ve ihtiyaç odaklılık ilkeleri çerçevesinde geliştirilen bu platform, tarım sektöründeki paydaşlarımızın güncel bilgiye ulaşmasını sağlamayı hedeflemektedir. Çiftçilerimiz, tarımsal üretim ile ilgili geniş bir yelpazede uzman görüşü alabilecekleri bu platform aracılığıyla akademisyenlerimizle iletişime geçebileceklerdir.
Çiftçi Danışma Hattı, bilimsel bilgiye dayalı tarımsal uygulamaları yaygınlaştırarak, sürdürülebilir üretimi desteklemekte ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmaktadır. Böylece üniversitemiz, toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretme misyonunu daha da güçlendirmektedir.
Çiftçi Danışma Hattı’na ulaşmak için: cdh.ahievran.edu.tr
Fakültemizin yürüttüğü bu önemli girişimin tüm çiftçilerimize faydalı olmasını dileriz.”