Bulgaristan göçmenlerinin eylemsilerden oluşturdukları bir diğer yemek ise Karıştırma’dır. Unun kavrulması, içine su eklenerek yoğun bir kıvam elde edilmesi ve et parçalanması ile oluşan bu yemek yanında lahana turşusu bir harikadır. Kırşehir'deki göçmen ailelerinin hala tercih ettiği bu geleneksel göçmen yemeği keşfedilmesi gereken bir hazine... İşte size geleneksel göçmen yemeğinin tarifi:

3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ biber için

Yeşilli Köyü’nde yas var Yeşilli Köyü’nde yas var

Bu güzel göçmen yemeğinin yapılışı ise şu şekilde:

Yağı ısıtıp unu da ekleyip kavuruyoruz .
2 dakika kavrulan una 1 bardak sütü karıştırarak ekliyoruz.
Diğer bardağı kontrollü ekleyelim ki ne çok koyu nede çok sıvı olsun . Kremadan bir tık sulu olacak .
Kaynayıp göz göz olunca tuzu da ekleyip altını kapatalım.
Ayrı bir yerde 2 kaşık yağı kızdırıp ,1 çay kaşığı toz biberi ekleyip, tabağa aldığımız karıştırmanın üzerine döküyoruz.

Muhabir: AYŞE HİLAL DELİORMAN