Eğitim

Ener, deneyimlerini paylaştı

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Kırşehir’in genel olarak emniyet ve asayişinin diğer illere göre daha iyi olduğu ifade etti.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaştı.

Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında 4 Aralık 2024 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonu’nda söyleşi programı düzenlendi. Söyleşiyi Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener gerçekleştirirken Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Kırşehir Barosu Başkanı Av. İsa Dağıstan, akademik ve idari personelle çok sayıda öğrenci söyleşiye katıldı.

DEKAN ÇETİN, ÖĞRENCİLERİN ROL MODEL ALARAK ŞEKİLLENMELERİ ADINA SÖYLEŞİLERİN ÖNEMLİ OLDUĞUNA DİKKAT ÇETKİ

Kırşehir, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen bir şehir olduğu kadar eğitim ve bilim alanında da her geçen gün adını duyuruyor. Bu çerçevede öğrencilerin gelişimine katkı için kurum yöneticilerinin söyleşileri önemli görülüyor. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, üniversitelerinde eğitim alan öğrencilerin yaşamlarını rol model alarak şekillendirmeleri adına Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener gibi kıymetli kişilerin yaşam hikâyesinin ve mesleğe bakış açısının önemli olduğunu kaydetti.

REKTÖR KARAHOCAGİL, EĞİTİMİN SADECE BİR SINIFTA, KAMPÜSTE HAYATA GEÇİRİLECEK BİR SÜREÇ OLMADIĞINI İFADE ETTİ

Söyleşide söz alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, üniversite ile adliye kurumu arasında iş birliğini ileri seviyelere taşımak istediklerini belirtti. Rektör Karahocagil, eğitimin sadece bir sınıfta, kampüste hayata geçirilecek bir süreç olmadığını, eğitim-öğretim sürecinin hoca-öğrenci ilişkisinin yanı sıra mesleki eğitimi de kapsadığını belirtti. Bugün bir araya gelme sebeplerinin Dünya İnsan Hakları Günü olduğunun altını çizen Rektör Karahocagil,  medeniyetimizin temelinin ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ felsefesi olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ENER, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE HİÇBİR SUÇUN CEZASIZ KALMADIĞINI SÖYLEDİ

Moderatörlüğünü İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Güneş’in yaptığı söyleşi, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener’in kısa özgeçmişinin okunmasının ardından başladı. Kendisinin lise yıllarında hukuk fakültesi okumak istediğini amacının cumhuriyet savcısı olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet etmek olduğunu söyleyen Başsavcı Ener, bazen işi için ailesinden fedakârlık yaptığını, ancak bunun milletin faydasına olduğunu bildiğini söyledi. Kırşehir’de adalet hizmetlerinin yürütülmesinde herhangi bir sorun ile karşılaşıp karşılaşmadığı sorusuna Cumhuriyet Başsavcısı Ener, Kırşehir’in genel olarak emniyet ve asayişinin diğer illere göre daha iyi olduğu kaydetti. Bir başka soru ise toplumda suçun cezasız kaldığı algısı üzerine oldu. Cumhuriyet Başsavcısı Ener, cevaben aslında bunun sosyal medya dezenformasyonu olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir suçun cezasız kalmadığını belirtti.

Söyleşi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener’e teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.