36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlere Vali H. Mete Buhara ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, Kırşehir yöresine özgü yemek çeşitleri jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, dereceye giren yemeklerin sahiplerine Sayın Valimiz ve protokol tarafından ödülleri verildi.
Ağalar Konağında düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması ödül töreninde bir konuşma yapan Vali H. Mete Buhara, “Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini takdim ettik. Zengin bir yemek kültürüne sahip Kırşehir'in bir gastronomi şehri olması için hep beraber yol yürüyeceğiz. Burada başarılı olanlar dahil katılan herkesin inşallah kendi iş yerleri olur. Dereceye giren yarışmacılarımızı ve tüm katılımcıları tebrik ediyorum." dedi.
Yarışmada, Yöresel Hamur İşleri ve Tatlılar kategorisinde Un helvası ile Gözde Fakıoğlu, Ahi Sofrası kategorisinde Lavantalı Pirinçli Bıldırcın ile Dilek Köksaldı, Yöresel Et ve Sebze Yemekleri kategorisinde ise Kuzu Gömleğinde Ahi Pilavı ile Gülseren Şahin birinci oldular.
(HABER MERKEZİ)