Kaman'da ödüller sahiplerini buldu Kaman'da ödüller sahiplerini buldu

Kırşehir  Saadet Partisi Kadın Kolları, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Cacabey Meydanı’nda bir resim sergisi düzenledi. Etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanırken, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da sergiyi ziyaret ederek Kadın Kolları Başkanı Fatma Ekim Terzioğlu’ndan bilgi aldı.

Saadet Partisi 3“BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK SERMAYESİ İNSANDIR.”

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Fatma Ekim Terzioğlu, sergide yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletler’in 1989 yılında kabul ettiği Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ye vurgu yaptı. Türkiye’nin nüfus yapısındaki değişimlere dikkat çeken Terzioğlu, çocuk nüfus oranlarındaki azalmanın ülkenin geleceği açısından kritik olduğunu belirtti.

EĞİTİMDE EŞİTLİK VE KALİTE SORUNLARI

Terzioğlu, çocukların eğitim hakkına erişimindeki sorunlara dikkat çekerek, bölgeler arası fırsat eşitsizliklerinin yanı sıra okullar arasındaki kalite farkının her geçen gün büyüdüğünü ifade etti. Eğitimin ticari bir yapıya dönüşmesinin çocukların geleceği üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurguladı.  Terzioğlu,“437 bin 169 öğrencinin örgün eğitimi bırakması, eğitim sisteminin niteliği konusunda endişeler doğurmaktadır”dedi.

Saadet Partisi 2Eğitimde bütüncül politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Terzioğlu, kapsayıcı eğitim modelleri, psikososyal destek ve mesleki eğitimin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, okul terklerinin önlenmesi için okul psikologları ve rehberlik hizmetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini ekledi.

ÇOCUK YOKSULLUĞUNUN DERİNLEŞMESİ

Çocuk yoksulluğunun küresel bir sorun olduğunu belirten Terzioğlu, Türkiye’de çocuk yoksulluğunun Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla oldukça yüksek seviyelerde olduğunu ifade etti. TÜİK verilerine göre 7,6 milyon çocuğun yoksulluk sınırının altında yaşadığını hatırlatarak,çocuklarımız bu kadar yoksulken, seçim dönemlerinde çizilen refah tabloları kimi kapsamaktadır?”sözlerine vurgu yaptı.

Terzioğlu, çocukların dijital platformlarda “kidfluencer” adı altında istismara uğrama riskine de dikkat çekerek, bu alandaki yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

ÇOCUK İSTİSMARI VE KAYBOLAN ÇOCUKLAR

Türkiye’de çocuk istismarı ve kaybolan çocuklar konusundaki verilerin çarpıcı boyutlara ulaştığını belirten Terzioğlu, bu durumun toplumsal bir yara olduğunu ifade etti. Adalet Bakanlığı verilerine göre son üç yılda 85 binin üzerinde çocuğun cinsel suçlardan mağdur olduğunu söyledi. Ayrıca, her yıl ortalama 10 bin çocuğun kaybolduğuna dikkat çekerek ,kaybolan çocuklarımız, kaybolan yarınlarımızdır”dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ BİR TÜRKİYE MÜMKÜN

Terzioğlu, çocukların güvenli bir geleceğe sahip olabilmesi için yoksulluk, istismar ve çocuk işçiliği gibi sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çocukların eğitim ve sağlıklı gelişimi için daha etkin politikaların uygulanması gerektiğini belirterek Çocuk işçiliği, yoksulluk ve istismarın önüne geçerek güvenli bir Türkiye yaratabiliriz”ifadesini kullandı.

Muhabir: ZELİHA KARAYEL