Kırşehir ve Türkiye de kış aylarında grip, nezle, soğuk algınlığı için ıhlamur ilk tercih edilenler arasında. Ihlamur, daha çok ılıman iklimde yetişen ve ağaç formunda yetişen bir bitki türü. Ihlamur çayı ise ıhlamur ağacının kurutulmuş yaprak ve çiçeklerinden üretilen bitkisel bir içecek. Ihlamur çayı, sıcak veya soğuk olarak tüketilebilen çiçeksi bir tada sahip. Ihlamurun faydalarına ise şunlardır:
- Öksürüğü keser.
- Ateş düşürücü ve terletici özellikleri ile solunum yolu rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olur.
- Yumuşatıcı ve yatıştırıcı özelliği; öksürük giderici, boğaz ağrısı ve solunum yolundaki tahrişler için faydalıdır.
- İltihaplanmayı önler ve giderir.
- Ihlamurun, kemik iltihabı yaşayan hastaların tedavilerinde destekleyici rolü vardır.
- Stres ve kaygının azalmasında,
- Sindirimin rahatlamasında,
- Mide şişkinliği ve mide bölgesindeki krampların giderilmesinde,
- Toksinlerin atılmasında destekleyicidir.