Gündem

Beklenen sergi Cacabey Meydanında vatandaşla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile DenizBank'ın işbirliğiyle düzenlenen “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması”nın sergisi Kırşehir Cacabey Meydanı’nda açıldı.

Loading...

Kırşehir, bu yıl ilk kez uluslararası boyut kazanan 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'na ev sahipliği yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ve DenizBank’ın desteğiyle gerçekleştirilen yarışmanın seçilen fotoğrafları, Kırşehir Cacabey Meydanı’nda sergilenmek üzere açıldı. Sergiye, Kırşehir Valiliği ve yerel yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması sergisi, Kırşehir’de büyük ilgiyle karşılandı. Açılış programına Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü İlmeç, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Bülent Ozan, Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmanın Amacı: Tarımın ve Doğanın Önemi

2009 yılından bu yana her yıl düzenlenen Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması, bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştiriliyor. Yarışmanın amacı, tarım, orman, su ve doğa gibi unsurların önemine dikkat çekmek ve bu konularda toplumsal duyarlılığı artırmaktır. Fotoğrafçılar, estetik ve öznel bakış açılarıyla tarımın, doğanın ve insanın ilişkisini gözler önüne seriyor.

Yarışma Kategorileri ve Konusu

Bu yıl düzenlenen yarışma, altı farklı kategoriden oluşuyor: Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları ve Tema. 2024 yılı tema kategorisi "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlenmişken, yarışmanın ana teması ise tarım, hayvancılık, orman, su ürünleri ve gıda gibi konuları kapsıyor.

Ödüller ve Katılım Şartları

Yarışmada kazananlar için ödüller de açıklandı. Birincilik ödülü 75 bin TL’lik hediye çeki, ikincilik ödülü 60 bin TL ve üçüncülük ödülü ise 40 bin TL değerinde hediye çeki olarak belirlendi. Ayrıca, yarışmanın özel kategorilerinde de farklı ödüller yer almakta. Çiftçi-Üretici Ödülü ve Öğrenci Ödülü gibi özel kategoriler de 30 bin TL’lik hediye çekleriyle ödüllendirilecek.

Öne Çıkan Fotoğraflar

Yarışmanın ödül alan fotoğrafları arasında, Türkiye’den Beytullah ELES’in "Acı Yol" adlı eseri ulusal birincilik ödülünü kazanırken, Özgen BEŞLİ'nin "Buz Balıkçısı" adlı fotoğrafı ise ulusal ikincilik ödülüne layık görüldü. Uluslararası ödüller ise Thirumalai G. SHEERAPATHİ’nin "Oasis" adlı eseri ikinci ve Elena KONONOVA'nın "Reindeer Ride" adlı eseri üçüncü olarak belirlendi.

Yarışmaya başvurular 22 Nisan 2024 tarihinde başlayan ve son katılım tarihi ise 31 Ağustos 2024 olarak belirlenmişdi. Fotoğrafçılar, yarışmanın her kategorisinde eserlerini sundu. Yarışmacılar; tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan fotoğraflarla yarışmaya katıldılar.

 UTOİFY Derece Ödülleri

Birincilik Ödülü :    75 bin TL’lik hediye çeki
İkincilik Ödülü :      60 bin TL’lik hediye çeki
Üçüncülük Ödülü :  40 bin TL’lik hediye çeki


UTOİFY Ulusal Derece Ödülleri

Birincilik Ödülü :     75 bin TL’lik hediye çeki
İkincilik Ödülü :       60 bin TL’lik hediye çeki
Üçüncülük Ödülü :   40 bin TL’lik hediye çeki
Bakan Özel Ödülü :  40 bin TL’lik hediye çeki


Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları Ödülü :   30 bin TL’lik hediye çeki
DenizBank Çalışanları Ödülü :      30 bin TL’lik hediye çeki
Çiftçi-Üretici Ödülü :                       30 bin TL’lik hediye çeki
Orman: Geleceğe Nefes Ödülü :      30 bin TL’lik hediye çeki
1313: Suya Vefa Ödülü :                  30 bin TL’lik hediye çeki


Tema Ödülü: Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı :  30 bin TL’lik hediye çeki
Öğrenci Ödülü :  30 bin TL’lik hediye çeki
Sergileme/Albüm (En fazla 120 eser) :    Bin TL’lik hediye çeki