Sağlık

Bağışıklığı güçlü tutmak için beslenme önerileri

Havaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığına dikkat!

Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı ve grip hastalıkları yayılmaya başlıyor. Bu nedenle, bağışıklığımızı güçlü tutmak büyük bir önem arz ediyor. Kırşehir'de Beslenme ve Diyet Uzmanı Hakan Han Ural, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için yapılması gerekenler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Diyetisyen Ural, sağlıklı ve yeterli beslenmenin gribal enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltmak için kritik olduğunu belirtti. “Kış mevsimi sebze ve meyveleri, ihtiyaca yönelik çeşitli vitamin ve mineralleri içerisinde barındırıyor” diyen Ural, bu dönemde tüketilmesi gereken besinlerin önemine vurgu yaptı. Ural, kış mevsiminde en çok akla gelen vitaminin C vitamini olduğunu ifade etti. C vitamininin yanı sıra A ve E vitaminlerinin de bağışıklık üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu dile getirdi. “Turunçgiller, kırmızı ve yeşil biber, yeşil yapraklı sebzeler ve lahana gibi besinler, C vitamini bakımından zengindir” diye ekledi.

A, D, E ve K vitaminlerinin yağda çözünen vitaminler olduğunu hatırlatan Ural, bu vitaminlerin daha etkili olabilmesi için yağlı gıdalarla birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı. “Havucun göz sağlığına faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak havucu, fındık, badem, fıstık gibi yağlı tohumlarla birlikte ya da zeytinyağlı havuç salatası yaparak tüketmek daha etkili olur” dedi.