Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Kırşehir'de vatandaşlar, kurban etleriyle sucuk yapmak için yoğun başladı.Kırşehir'de Kurban Bayramı öncesi, vatandaşlar sucuk yapımı için gerekli olan malzemeleri temin etmek amacıyla baharatçılarda yoğunluğu başlamıştı ve şimdi satışlarda yoğunluk başladı. Sucuk yapımı için baharat, sarımsak ve bağırsak gibi malzemeler en çok aranan ürünler arasında yer alıyor.
Baharatçı Özgen Öz, sucuk baharatı için şunları söyledi: "Kurban Bayramı’mızı dolu dolu ve gönülden yaşamak için hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Vatandaşın şu anda el yapımı sucuk ilgisi fevkalade. Ancak havalar sıcak olduğu için vatandaşlarımızın sucuktan ziyade sucuk içi yapmaları daha iyi olur. Hava sıcaklığı nedeniyle sucukların bozulma tehlikesi olabilir."
Özgen Öz, 10 kiloluk sucuk yapımı için gerekli malzemeleri şöyle sıraladı: "500 gram tatlı biber, 200 gram acı biber, 100 gram kimyon, 100 gram karışık baharat, 170-180 gram tuz, 20 metre bağırsak ve 700 gram ile 1 kilo arasında sarımsak. Bu malzemeler, 10 kiloluk sucuk yapımı için yeterli olur." Malzeme fiyatlarının ortalama 300-350 TL arasında değiştiğini belirten Öz, vatandaşlara kalite teminatı sunduklarını ve ağız tadıyla yemelerini temenni ettiklerini ifade etti.
10 kiloluk sucuk malzememizin yüzde 25 oranında yağlı olmasını hemşehrilerimizin baharatı alırken, biraz daha itinalı olmalarını ve özen göstermelerini istiyoruz. 10 kilo etimizin heba olmaması, kurban etimizin boşa gitmemesi için baharat alırken, lütfen dikkat edin."Baharatçı Özgen Öz, sucuk yapımında dikkat edilmesi gereken noktaları da vurguladı. Sucuk malzemelerinin yüzde 25 oranında yağlı olması gerektiğini belirterek, baharat alırken dikkatli olunması gerektiğini söyledi. "10 kilo etimizin heba olmaması, kurban etimizin boşa gitmemesi için baharat alırken, lütfen dikkat edin" şeklinde konuştu.