Yaşam

“Ahi Pilavı Yarışması” için son başvuru tarihi 8 Eylül

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ahi Pilavı Yarışması” için son başvuru tarihi 8 Eylül 2023, yarışma ise 11 Eylül 2023 Pazartesi saat 14.00’da yapılacak.

             Başvurular Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü ve Kırşehir ESOB Başkanlığı’na yapılacak. Yarışma sonuçları 11 Eylül 2023 Pazartesi saat 17.00’da açıklanacak.
Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen yarışmada, bu yıl da önemli hediyeler yarışmacıları bekliyor. Birinci 1 Tam Altın, ikinci 1 Yarım Altın ve Üçüncü ise 1 Çeyrek Altın ile ödüllendirilecek.


YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI
             Her yıl Ahilik Haftası boyunca etkinliklere katılan misafirlere Esnaf Odalan Birliği Başkanlığı yükümlülüğünde Ahi Pilavı, Ahi Helvası ve Ahi Şerbeti ikram edilmektedir. İkram edilen Ahi Pilavının lezzetini artırmak, yöresel damak tadına yansıtır biçimde ilimize özgü bir marka haline getirmek amacıyla Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğü ve Kırşehir ESOB Başkanlığı işbirliği ile ilimizdeki usta aşçıların katılımı ile bir Ahi Pilavı Yarışması planlanmıştır. Yarışmada birinci olacak Ahi Pilavı tescil edilmek suretiyle her yıl Ahilik Haftasında etkinliklere katılan misafirlere ikram edilecek.
KATILIM SARTLARI VE YARIŞMA KURALLARI
           Yarışmaya Kırşehir il sınırları içerisinde yaşayan ve hali hazırda herhangi bir lokanta veya yemek imalat işletmesinde usta olarak çalışan aşçılarımız ile yine bu işletmelerde geçmişte en az iki yıl usta aşçı olarak çalışmış vatandaşlarımız katılabilecek.
Yarışmaya Jüri Üyeleri katılamazlar.
Yarışmaya hazırlanacak pilavın ana malzemeleri bulgur ve et olacak, yarışmacılar ilimizin kültürel ve tarımsal yapısını da dikkate alarak hazırlanacak pilava farklı lezzetler katmak amacıyla istedikleri malzemeleri ilave edebilecekler.
Yarışmacılar kendi evlerinde ya da işletmelerinde hazırlamış oldukları yemeği sunuma hazır halde 11.09.2023 Pazartesi Günü Saat:11.00'de Kırşehir ESOB Başkanlığında hazırlanmış olan yarışma salonuna getirmiş olacaklar.
Yemek yarışmacılar tarafından sunuma hazır hale getirildikten sonra görevliler tarafından numaralandırılacak.
Yarışmacılar jürinin değerlendirme yapması aşamasında alandan ayrılmış olacaklardır. Yarışmaya katılan yemekler 7 (yedi) porsiyon biçiminde sunuma hazırlanacaktır.
Yarışmacılar 8 Eylül 2023 tarihine kadar Kırşehir Ticaret İl Müdürlüğüne ve Kırşehir
ESOB Başkanlığına şahsen başvuracaklar.
Yarışma takvimine ve kurallarına uymayan yarışmacıları n ürünleri değerlendirmeye
alınmayacak. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
Yarışmayı kazanan usta aşçıya ücreti mukabilinde Ahilik Haftasındaki ikram edilecek
pilavın yaptırılması hedeflenmektedir.
Yarışmaya katılan kişiler şartnameyi kabul etmiş sayılır.
DEĞERLENDİRME VE PUANLAMA
           Değerlendirme yarışmayı düzenleyen kurumların belirleyeceği Jüri Üyeleri tarafından
yapılacak. Jürinin kararları kesindir ve dava edilemez.
Jüri Üyelerinin tamamı her yarışmacı için ayrı ayrı değerlendirme yapacak. Jüri tarafından yapılacak puanlamaya göre en yüksek puanı alandan en az puanı alana kadar sıralama yapılacak.
Puanlamada eşitlik olması ' durumunda ayrıca bir uygulama ve sözlü değerlendirme
yapılabilecek.
           Yemeğin lezzeti, sunumu ve görünüşü, rengi, kıvamı ve sürdürülebilirliği olmak üzere
toplam 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirme yapılacak. Yarışmanı n sonucu yarışmanın yapıldığı aynı gün ve saatte ilan edilecektir. Ödül Töreni Ahilik Haftası içerisinde gerçekleştirilecek. ( HABER MERKEZİ)

Kırşehir haberlerini, Kırşehir'den güncel son dakika gelişmelerini vermeye devam ediyoruz...