Eski çağlardan günümüze kadar birçok alanda kullanılan anason, 2 farklı türe sahiptir. Kendine has kokusu ile gıda alanında ve ilaç sanayisinde tercih edilen anason, yıldız anason türüyle de dikkat çeker. Ve adını yıldız görünümünden almıştır. Yağ ve çay sektöründe de tercih edilen yıldız anason:
Esmer ve kırmızıya çalan rengi ile kendine has bir tonu olan yıldız anason, çiçek ve yıldız şekli arasında kalan bir görünüme sahiptir. Her bir yaprağın içinde anason tohumunu barındırır. Koku veren meyveleri tam olarak olgunlaşmadan toplanır ve zarar görmemesi için güneş ışığında kurutulur. Yıldız anason, aromaterapi alanında kullanılan bir uçucu yağı da yapısında barındırır.
Hint ve Çin mutfağında sıkça kullanılan yıldız anason, hem tatlı hem de tuzlu yemeklere farklı bir aroma verme amacıyla tercih edilir. Günümüzde Asya ülkelerinde yetişme koşullarını bulan yıldız anason, 8 farklı gözeneğe sahiptir. Bu gözenekler içinde anason tohumları yer alır. Yıldız anason ağacı oldukça yüksek boylara ulaşabilen bir ağaç türüdür. Yıldız anason neredeyse 9 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtan toplanır.
Toplanıp her şekilde tüketilebilen anasonun birçok faydası da bulunmaktadır. Bu faydaları ise; ağrı kesicidir, bakterileri temizler, anne sütü destekleyicidir, mideyi rahatlatır, solunum yolunu açar, stres ve kaygıyı önler, uykuyu düzenler…